Διαρροή: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Renault 5

Η ηλεκτρική αναβίωση του γαλλικού supermini ετοιμάζεται να παρουσιαστεί επίσημα σε περίπου δύο μήνες, αλλά εμείς το βλέπουμε νωρίτερα.

  • -
  • -

Το νέο Renault 5, πρόκειται να παρουσιαστεί το 1ο τρίμηνο του 2024, αποτελώντας την αναγέννηση ενός εμβληματικού μοντέλου. Αν και το concept που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό μας έχει δώσει μία ιδέα για το πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής, οι φωτογραφίες που μόλις δημοσιεύτηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, επιβεβαιώνουν πώς το γαλλικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το πρωτότυπο.

2

Το μπροστινό μέρος του Renault 5 φέρει το ανανεωμένο σήμα της μάρκας και περιλαμβάνει προβολείς LED με μια ενδιαφέρουσα και αιχμηρή σχεδίαση που δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από το concept car. Αν και το αυτοκίνητο δεν έχει παραδοσιακή γρίλια μπροστά, παρόλα αυτά διαθέτει τρεις λεπτές οριζόντιες σχισμές, ενώ πιο χαμηλά στον προφυλακτήρα βρίσκουμε ένα μεγάλο άνοιγμα που θυμίζει μοντέλο που χρησιμοποιεί ΚΕΚ. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν τα μαύρα τετράγωνα στις άκρες του προφυλακτήρα, στα οποία βρίσκουμε τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Νέο Renault Twingo – Πότε έρχεται το φθηνό και ρετρό ηλεκτρικό [video]

Το νέο Renault 5 θα έρχεται με 5θυρη διάταξη, με τις πίσω χειρολαβές να είναι κρυμμένες στην τρίτη κολόνα. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο μπροστινό φτερό, ενώ περιμετρικά του αυτοκινήτου βλέπουμε μαύρες λεπτομέρειες, με την οροφή να έχει επίσης μαύρο χρώμα. Στο πίσω μέρος του ηλεκτρικού hatchback υπάρχουν φώτα LED, μια λεπτή αεροτομή και ένας προφυλακτήρας σε μαύρη απόχρωση.

3

Να θυμίσουμε ότι το ηλεκτρικό supermini θα προσφέρει αυτονομία έως και 400 km (μπαταρία 52 kWh) με εκτιμώμενη αρχική τιμή στην Ευρώπη περίπου 25.000€, που ανταγωνίζεται ευθέως τα υβριδικά μοντέλα του segment Β. Αυτή η τιμή βέβαια λογικά θα αντιστοιχεί στην πιο προσιτή έκδοση, με μπαταρία 40 kWh και μικρότερη αυτονομία. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης σε ταχυφορτιστή (DC) θα φτάνει τα 130 kW, ενώ η ιπποδύναμη θα είναι 136 PS. Θα είναι εξοπλισμένο επίσης με το avatar Reno και έναν «virtual» συνοδηγό με τεχνητή νοημοσύνη, που θα μαθαίνει καθημερινά να προβλέπει καλύτερα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη του.

Πηγή: carscoops

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...