Τα 5 αυτοκίνητα με την καλύτερη προστασία παιδιών στα crash tests

Για τους γονείς, η βαθμολογία του οικογενειακού αυτοκινήτου στην προστασία παιδιών έχει μεγαλύτερη σημασία από ότι για τους ίδιους τους ενήλικες. Ας δούμε ποια μοντέλα αριστεύουν!

  • -
  • -

Η πρώτη «υποχρέωση» ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, είναι να παρέχει όσο το δυνατόν υψηλότερη ασφάλεια. Οι νέοι γονείς δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία παιδιών όταν αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο, κάτι απολύτως φυσιολογικό καθώς το εν λόγω όχημα θα μεταφέρει πολλές φορές το παιδί τους. Και τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από αυτό! Οπότε, συγκεντρώσαμε τα πέντε ασφαλέστερα για τα παιδιά αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα στην ελληνική αγορά ως καινούργια. Μάλιστα, συγκεντρώσαμε αποκλειστικά τα μοντέλα που αξιολογήθηκαν από τον Euro NCAP το 2023, ώστε όλα να έχουν βαθμολογηθεί με την τελευταία, πιο αυστηρή διαδικασία που κάνει πολλά οχήματα να χάνουν το πολυπόθητο «πεντάστερο»!

1 - Mercedes EQE SUV / 90%

Αυτή τη στιγμή, το κορυφαίο αυτοκίνητο στην αξιολόγηση προστασίας παιδιών από τον Euro NCAP είναι η Mercedes EQE SUV, το νέο ηλεκτρικό SUV της γερμανικής μάρκας που κατάφερε να πετύχει το… αποστομωτικό 90%. Φυσικά, εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του και στις υπόλοιπες κατηγορίες, παίρνοντας 87% για την προστασία ενηλίκων, 80% για την προστασία παιδιών και 85% για τα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης του οδηγού.

2 - Kia EV9 / 88%

Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Kia εντυπωσιάζει με τους χώρους του, την καμπίνα των έξι ή επτά θέσεων, όπως και με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του που επιτρέπουν την μεγάλη αυτονομία και την ταχύτατη φόρτιση. Ωστόσο, ξεχωρίζει και για το επίπεδο προστασίας παιδιών, συγκεντρώνοντας 88% στο αντίστοιχο test του Euro NCAP. Να σημειώσουμε ότι πήρε και 84% στην προστασία ενηλίκων, 76% στην προστασία παιδιών και 83% στα ηλεκτρονικά υποστήριξης.

3 - Volkswagen ID.7 / 88%

H επόμενη ημέρα της Volkswagen έρχεται με τα μοντέλα ID. H νεότερη προσθήκη είναι το ID.7, ένα sedan μεγάλων διαστάσεων που μετουσιώνει τον χαρακτήρα του Passat στην ηλεκτρική εποχή. Κατάφερε να πετύχει 88% στην προστασία παιδιών, ισοβαθμώντας με το Kia EV9. Ωστόσο, η βαθμολογία του για την προστασία ενηλίκων ήταν 95%, μια από τις υψηλότερες που έχουν επιτευχθεί, 83% στην προστασία πεζών και 80% για τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης.

4 - Lexus RZ / 87%

Τοποθετείται στη μεγάλη κατηγορία και αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στα ηλεκτρικά μοντέλα κύρους. Πρόκειται για το εντυπωσιακό RZ, ένα SUV που κερδίζει το ενδιαφέρον με την ποιότητα, τις τεχνολογίες και την υψηλή του αποδοτικότητα. Στις αξιολογήσεις του Euro NCAP, κατάφερε να πάρει το 87% στην προστασία παιδιών. Αντίστοιχα καλά τα κατάφερε και στην προστασία ενηλίκων με 87%, στην προστασία παιδιών με 84% και στα ηλεκτρονικά συστήματα με 81%.

Δείτε ακόμη: Ο άγνωστος μηχανισμός που σώζει ζωές στο αυτοκίνητο - Πού βρίσκεται

5 - BMW 5 Series / 85%

Λίστα με τα ασφαλέστερα μοντέλα χωρίς ένα αυτοκίνητο της BMW… δεν γίνεται! Η γερμανική μάρκα επενδύει σημαντικά στην κορυφαία προστασία των επιβατών και η νέα Σειρά 5 δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς κατάφερε να πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στα crash tests του Euro NCAP. Για την προστασία παιδιών βαθμολογήθηκε με 85%, για την προστασία ενηλίκων, με 89%, για την προστασία πεζών με 86% και για τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, με 78%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...