Ηλεκτρικό Nissan Juke - Στην ίδια τιμή με το βενζίνης

Το ηλεκτρικό Juke θα πωλείται στην ίδια τιμή με το βενζινοκίνητο σύμφωνα με τη Nissan, η οποία σκοπεύει να πετύχει το άγιο δισκοπότηρο της ηλεκτροκίνησης. Να ρίξει το κόστος.

  • -
  • -

Η Nissan έχει μεγάλη ιστορία στην ηλεκτροκίνηση, καθώς το Leaf ήταν από τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον έχει κυκλοφορήσει και το Ariya, όμως ο επόμενος στόχος είναι να γίνει και το Juke ηλεκτρικό (και το Qashqai).

Για να τα καταφέρει η Nissan ανακοίνωσε μία επένδυση δισεκατομμυρίων στο εργοστάσιο στο Sunderland της Βρετανίας. Σε αυτό το εργοστάσιο θα παράγεται το Juke που θα κινείται αποκλειστικά με ρεύμα.

Η σημερινή τιμή του Nissan Juke 

Η νέα γενιά του Nissan Juke θα κάνει το ντεμπούτο της στο δεύτερο μισό της δεκαετίας ως αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο με φρέσκο στιλ, ενώ θα είναι εμπνευσμένο από το τολμηρό πρωτότυπο με την ονομασία Hyper Punk.

Nissan-Hyper-Punk

Η Nissan στοχεύει το κόστος της επόμενης γενιάς Juke να είναι περίπου το ίδιο με το τρέχον μοντέλο βενζίνης, το οποίο ξεκινά από περίπου 21.000 λίρες στην Βρετανία, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, αν και η εταιρεία έχει παραδεχτεί ότι αυτό αποτελεί πρόκληση. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ο τιμοκατάλογος γράφει 23.400 ευρώ, όμως τρέχει προσφορά που ρίχνει την τιμή στα 22.400 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Nissan: Θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά! Πότε ξεκινάει;

Πότε θα έρθει η νέα γενιά του Nissan Juke;

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη δώσει χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του επόμενου Juke. Το τρέχον μοντέλο λανσαρίστηκε το 2019, οπότε υπό έναν παραδοσιακό κύκλο ζωής, ένας διάδοχος θα αναμενόταν γύρω στο 2027.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c80e686428c8e8bc7d411f4dc94317d7.jpg

Το concept Hyper Punk παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο. Σκοπός του είναι να δώσει μια πρώτη γεύση από την μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση, των μελλοντικών αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan. Περιγράφεται ως «λειτουργικό και στιλάτο», συνδυάζοντας στοιχεία εικονικού και φυσικού κόσμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...