Τα 3 SUV που αγοράζουν οι Έλληνες - Πόσο κοστίζουν

Η δημοτικότητα των SUV και των crossover έχει φτάσει σε σημείο να απειλεί τα best-sellers supermini. Ποια όμως ξεχώρισαν;

  • -
  • -

Ότι τα μικρότερα SUV και γενικότερα τα crossover αποτελούν τη δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκίνητου εδώ και αρκετό καιρό πλέον το ξέρουμε. Είναι λογικό άλλωστε αφού διακρίνονται για τη μοντέρνα εμφάνιση, τους αποδοτικούς κινητήρες οι οποίοι συνδυάζουν την απαιτούμενη ισχύ με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων, την ευρυχωρία, το σύγχρονο εσωτερικό περιβάλλον με πληθώρα digital στοιχείων και μια σχετικά ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος για κίνηση και σε χώμα.

Με την αγορά να κινείται ακόμη σε ρυθμούς ανάπτυξης, τα νούμερα για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023 δείχνουν αύξηση στις ταξινομήσεις που αγγίζει το 27,6% σε σχέση με πέρυσι. Τα SUV φυσικά και κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα νούμερα, με 5 στους 10 οδηγούς να επιλέγουν ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Την τιμητική τους δείχνουν να έχουν τα Β-SUV καθώς λόγω των στοιχείων που αναφέραμε παραπάνω, έχουν επικρατήσει με διαφορά στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και τα 3 που θα δείτε παρακάτω είναι και τα μοντέλα που συμπληρώνουν τις θέσεις του βάθρου. Ποια είναι και πόσο κοστίζουν;

1. Toyota Yaris Cross - Από 23.230 €

yaris cross

Όπως πολλοί σωστά θα έχουν προβλέψει η Toyota κερδίζει για ακόμη μία φορά με ένα μοντέλο που φέρει το όνομα Yaris. Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για την υπερυψωμένη Cross έκδοση η οποία μέσα στους πρώτους 10 μήνες του έτους κατάφερε να συγκεντρώσει 4.114 πωλήσεις, κατακτώντας την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο. Οι τιμές ξεκινούν από τις 23.230 € και διατίθεται αποκλειστικά ως πλήρως υβριδικό με 116 ίππους και κίνηση στους εμπρός ή στους τέσσερις τροχούς. Η τετρακίνητη έκδοση ξεκινά από τις 28.970 €. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Έρχεται το ηλεκτρικό Toyota Yaris Cross! - Πότε θα πωλείται;

2. Peugeot 2008 - Από 24.100 €

2008

Δεύτερο στις πωλήσεις του πρώτου 10μηνου έρχεται το Peugeot 2008 με 2.512 μονάδες. Το γαλλικό μοντέλο έχει καταφέρει να συναρπάσει τόσο με το design και την αισθητική του, αλλά και με τους χώρους και τα αποδοτικά σύνολα με τα οποία προσφέρεται. Σε αυτά φυσικά να θυμίσουμε πως συμπεριλαμβάνεται και μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, η οποία μετά και από την πιο πρόσφατη ανανέωση του μοντέλου έρχεται με συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας που προσφέρει περισσότερη ισχύ αλλά και αυτονομία. Οι τιμές για την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου ξεκινούν από τις 24.100 €, ενώ για το αντίστοιχο e-2008 οι τιμές ξεκινούν από τις 42.000 € πριν την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης. Το θερμικό 2008 συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης 100 και 130 ίππων, αλλά και έναν diesel 130 ίππων. Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερα για το 2008 και εδώ για το ηλεκτρικό e-2008 των 156 ίππων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Peugeot E-2008 156PS: Total upgrade!

3. Suzuki Vitara - Από 19.580 €

vitara

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τα κορυφαία σε πωλήσεις SUV βρέθηκε το καταξιωμένο Suzuki Vitara με 2.452 ταξινομήσεις. Το ιαπωνικό μοντέλο έχει κερδίσει το κοινό του τόσο με την αποδοτικότητα των κινητήριων συνόλων του, όσο και με την χαμηλή τιμή απόκτησης συγκριτικά με τα όσα προσφέρει. Διαθέσιμο με ήπια υβριδικά και πλήρως υβριδικά σύνολα 129 και 116 ίππων, αντίστοιχα, το Vitara μπορεί να συνδυαστεί και στις δύο περιπτώσεις και με σύστημα τετρακίνησης Allgrip. Οι τιμές για τις ήπια υβριδικές εκδόσεις ξεκινούν από τις 19.580 €, ενώ τα πλήρως υβριδικά Vitara Strong Hybrid ξεκινούν από τις 25.580 €. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...