Audi: Πόσο κοστίζει το φθηνότερο SUV της στην Ελλάδα;

Με προτάσεις σε κάθε κατηγορία των premium SUV, η Audi έχει μια ευρεία γκάμα μοντέλων που καλύπτουν όλα τα γούστα. Ποιο είναι το πρώτο «σκαλοπάτι» στον τιμοκατάλογο;

  • -
  • -

Η Audi ανήκει στο κλειστό club εταιρειών με γνήσια premium ταυτότητα. Το σήμα με τα τέσσερα δαχτυλίδια στη μάσκα προσδίδει αδιαμφισβήτητο κύρος και αναγνωρισιμότητα, ενώ αποτελεί και δυνατό «χαρτί» μεταπώλησης στη συνέχεια. Η γερμανική φίρμα ωστόσο, έχει μια πολύ μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων που καλύπτει τα περισσότερα γούστα. Hatchback, sedan, coupe, station wagon, sportscars, ακόμη και… supercars βρίσκονται στον τιμοκατάλογο. Τώρα όμως, θα ασχοληθούμε με την πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς: τα SUV. Συγκεκριμένα, ψάξαμε στους καταλόγους για να βρούμε το πιο προσιτό μοντέλο, το οποίο ίσως και να είναι φθηνότερο από όσο νομίζει κάποιος.

Premium B-SUV με 110 ίππους

To φθηνότερο SUV στην γκάμα της Audi είναι -αναμενόμενα- και το μικρότερο. Τοποθετείται στην B-SUV κατηγορία και πρόκειται για το ιδιαίτερα δημοφιλές Q2 με τον τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.0 TFSI των 110 ίππων.

Δείτε ακόμη: 5 Audi χωρίς τέλη κυκλοφορίας!

Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και ένα αρκετά πλήρες βασικό επίπεδο εξοπλισμού, από το οποίο δεν υπάρχουν πολλές ουσιαστικές ελλείψεις. Η ελληνική αντιπροσωπεία πάντως έχει φτιάξει διάφορα προαιρετικά πακέτα, που δεν προκαλούν δυσανάλογες αυξήσεις στην τιμή. Ωστόσο, όποιος δεν διαλέξει κανένα στοιχείο extra εξοπλισμού, θα πληρώσει 26.900 €. Αυτή είναι η φθηνότερη πρόταση της Audi στην SUV κατηγορία.

Επίσης, ακόμη ένα θετικό στοιχείο για το Audi Q2 είναι ότι ο ανταγωνισμός στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι περιορισμένος. Οι περισσότεροι premium κατασκευαστές δραστηριοποιούνται από την επόμενη τάξη μεγέθους και πάνω, δηλαδή στην C-SUV κλάση, με την Audi να προσφέρει το επίσης πολύ επιτυχημένο Q3. Άρα όποιος θέλει ένα compact SUV συγκρατημένων διαστάσεων που εξυπηρετεί τόσο στις εντός πόλης μετακινήσεις, όσο και σε ταξίδια του Σαββατοκύριακου, το Audi Q2 αποτελεί ιδανική επιλογή. Εννοείται ότι διατίθεται και σε ισχυρότερη έκδοση, με τον 1.5 TFSI των 150 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο S-Tronic διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...