Το Νο1 αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ελλάδα το 2023

Το best seller αυτοκίνητο στη χώρα μας τη φετινή χρονιά δεν είναι κάποιο SUV, αλλά ένα supermini που μόλις ανανεώθηκε.

  • -
  • -

Η αγορά αυτοκινήτου τη φετινή χρονιά πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, ταξινομήθηκαν στη χώρα μας 115.800 νέα επιβατικά οχήματα, με την αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα να ανέρχεται στο 27,6%.

Τα αυτοκίνητα τύπου SUV έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο, καλύπτοντας σχεδόν το 50%. Ωστόσο, ένα supermini αναδεικνύεται στο best seller. Πρόκειται για το Opel Corsa, το οποίο το πρώτο δεκάμηνο του έτους επέλεξαν 5.648 οδηγοί.

corsa

Το γερμανικό supermini είναι μακράν το κορυφαίο σε πωλήσεις στην Ελλάδα, με το μοντέρνο παρουσιαστικό του, το σύγχρονο και ευρύχωρο εσωτερικό για τα δεδομένα της κατηγορίας, την ποιότητα κύλισης και τους άκρως αποδοτικούς κινητήρες να αποτελούν σημαντικά δέλεαρ για τους υποψήφιους αγοραστές.

corsa

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, στις θέσεις 2 και 3 της ελληνικής αγοράς επί του συνόλου, φιγουράρουν δύο ακόμη supermini και συγκεκριμένα τα Toyota Yaris και Citroen C3, με 4.917 και 4.214 ταξινομήσεις, αντίστοιχα.

Δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας

Στην ανανεωμένη εκδοχή του που λανσαρίστηκε πρόσφατα, το Corsa είναι ακόμη πιο μοντέρνο και ελκυστικό, γοητεύοντας με την αισθητική του και τις τεχνολογίες αιχμής που ενσωματώνει. Η γκάμα  του μοντέλου της Opel, ξεκινάει με την έκδοση 1.2 75 PS, η οποία διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο. Συνεχίζει με το 1.2 Turbo 100 PS με επιλογή χειροκίνητου ή αυτόματου 8 σχέσεων, και κορυφώνεται με το 1.2 Turbo 130 PS, αποκλειστικά σε συνδυασμό με αυτόματο.

corsa

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Opel Corsa – Δες τιμές και εκδόσεις

Οι εκδόσεις εξοπλισμού με τις οποίες διατίθεται είναι οι Edition, Edition Pack, GS, GS Pack και Ultimate. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι εκδόσεις του Corsa εκπέμπουν λιγότερα από 122 g CO2/km, οπότε δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας – εξαίρεση αποτελεί μόνο η κορυφαία έκδοση Ultimate, όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...