1.360 άλογα και νέο όνομα για την BMW M3

Η BMW M3 είναι ίσως το διασημότερο μοντέλο της γερμανικής μάρκας. Η επόμενη γενιά θα είναι η ισχυρότερη που φτιάχτηκε ποτέ, όμως θα έχει και νέο όνομα. Γιατί;

  • -
  • -

Τα μοντέλα M της BMW έχουν συνδεθεί με μεγάλες ιπποδυνάμεις, εξαιρετικές επιδόσεις και την προσφορά μεγάλων οδηγικών συγκινήσεων. Όταν έχεις ένα τόσο «βαρύ» και αναγνωρίσιμο όνομα δεν το πειράζεις, όμως η ηλεκτροκίνηση αλλάζει τα πάντα. Ακόμα και τη M3.

Η μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή είναι ο λόγος που η BMW θα προχωρήσει σε μία τόσο τολμηρή κίνηση, η οποία ίσως και να ξαφνιάζει τους πιστούς φίλους της μάρκας, αλλά και του συγκεκριμένου θρύλου της αυτοκίνησης. Βέβαια, η οδηγική απόλαυση παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7a24f19efa4bfa056973b984eaa75fe5.jpg

Πόσους ίππους θα έχει η νέα BMW M3;

Για την ακρίβεια, οι επιδόσεις που θα προσφέρει η νέα BMW M3 θα είναι σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, το οποίο θα την φέρει αντιμέτωπη με τα διασημότερα supercars του πλανήτη. Φυσικά η οδηγική συγκίνηση θα είναι αδιανόητη σε σχέση με οποιαδήποτε γενιά του μοντέλου έχει προηγηθεί.

Δείτε ακόμα: Ποια BMW μπορείς να οδηγείς χωρίς χέρια στο τιμόνι από το 2024; [video]

Ο λόγος που αναφέρουμε κάτι τέτοιο είναι ότι η επόμενη BMW M3 θα έχει ισχύ 1.360 ίππων (!) ή 1MW. Μέχρι σήμερα η ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου που έχουμε δει είναι η M3 CS των 550 ίππων, από τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 3,0 λίτρων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/69937ecb90835c850bcdadda91c4c24a.jpg

Ποιο θα είναι το νέο όνομα της BMW M3;

Φυσικά η μετάβαση στο ηλεκτρικό μοτέρ απαιτεί και αλλαγή στην ονομασία. Έτσι, η νέα, πανίσχυρη γενιά θα ονομάζεται BMW iM3. Αυτό γίνεται επειδή θα υπάρχει ταυτόχρονα στην αγορά και βενζινοκίνητη εκδοχή του μοντέλου. Με την προσθήκη του γράμματος i μπροστά από το όνομα, θα είναι εύκολο για τον οποιονδήποτε να αν πρόκειται για τη θερμική ή την ηλεκτρική εκδοχή.

Η έλευση της νέας γενιάς της BMW M3 αναμένεται να γίνει μέσα στο 2027, όταν θα έχει ήδη παρουσιαστεί η ολοκαίνουρια πλατφόρμα Neue Klasse που ετοιμάζουν οι Βαυαροί και θα προορίζεται για χρήση αποκλειστικά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...