Τέλος το diesel από το νέο Dacia Duster - Με τι κινητήρες θα διατίθεται

Το δημοφιλές C-SUV που έχει σημειώσει εξαιρετική εμπορική επιτυχία, αποχωρίζεται μια από τις πιο καλοπουλημένες εκδόσεις του: αυτή με τον εξαιρετικό πετρελαιοκινητήρα.

  • -
  • -

Το νέο Dacia Duster του 2024 είναι γεγονός. Ένα εντυπωσιακό C-SUV με μεγαλύτερες διαστάσεις, απολύτως σύγχρονο παρουσιαστικό και ριζικά ανασχεδιασμένο εσωτερικό που πλέον, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ρουμάνικη φίρμα δεν κάνει συμβιβασμούς σε κανέναν τομέα. Η τρίτη γενιά του μοντέλου μπορεί να αλλάζει ολοκληρωτικά, ωστόσο διατηρεί κάποια ουσιαστικά γνωρίσματά της. Αυτά είναι η ύπαρξη τετρακίνητων εκδόσεων και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (217 mm), συνδυασμός που εξασφαλίζει πολύ καλές εκτός δρόμου ικανότητες, οι οποίες απουσιάζουν πλήρως από τα περισσότερα SUV του ανταγωνισμού. Τι… λείπει από το νέο Duster, όμως;

Χωρίς diesel έκδοση - Αναλαμβάνουν τα Hybrid και το LPG

Στην γκάμα του Dacia Duster, οι εκδόσεις diesel πάντα συγκέντρωναν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά στην πρώτη γενιά, αλλά και στη δεύτερη πριν την ανανέωσή της, οι πιο πολλοί αγοραστές προτιμούσαν το «πετρέλαιο» που χαρίζει τίμιες επιδόσεις στο value for money SUV και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Η νέα γενιά όμως, προσεγγίζει την αποδοτικότητα από διαφορετική σκοπιά. Συγκεκριμένα, οι τετρακίνητες εκδόσεις του θα συνδυάζονται με mild hybrid κινητήρα, τον νέο τρικύλινδρο turbo των 1.2 lt του ομίλου με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V Hybrid (και όχι 12V όπως στο σύνολο των 1.33 lt).

Δείτε ακόμη: Αναλυτική παρουσίαση του νέου Dacia Duster - Πότε έρχεται Ελλάδα

Επίσης, διαθέσιμη θα είναι για πρώτη φορά και μια Full Hybrid πρόταση με το κορυφαίο σύστημα E-Tech που γνωρίζουμε από τα μοντέλα της Renault και την απόδοση των 140 ίππων. Με το εν λόγω μηχανικό σύνολο, η κατανάλωση εντός πόλης μπορεί να περιορίζεται γύρω από τα 4 lt / 100 km, σε ρεαλιστικές συνθήκες! Τέλος, για εκείνους που ζητούν εξαιρετική οικονομία καυσίμου τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης, οι εκδόσεις υγραερίου (LPG) θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της γκάμας του Dacia Duster, χωρίς δυνατότητα τετρακίνησης όμως, όπως και στην τελευταία γενιά του. Φυσικά, δεν αποκλείεται αργότερα η Dacia να παρουσιάσει και diesel επιλογή για το νέο Duster, όμως στην αρχική ανακοίνωσή της δεν περιλαμβάνει κάποιο πετρελαιοκίνητο σύνολο. Και με βάση την… υβριδική ρότα που ακολουθεί ο όμιλος, θεωρούμε δύσκολο να επανεμφανιστεί ο diesel.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...