Τι συμβαίνει με τα Tesla; Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για επισκευές;

Πολλοί ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και 9 μήνες έως ότου βρεθούν τα ανταλλακτικά για να επισκευάσουν τα αυτοκίνητα τους.

  • -
  • -

Την δυσάρεστη εμπειρία τους αναφορικά με τις επισκευές των οχημάτων τους, μοιράζονται σε πολλά διαδικτυακά φόρουμ οι οδηγοί της Tesla στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι αναγκάζονται να περιμένουν έως και εννέα μήνες έως ότου επιδιορθωθεί ακόμα και η πιο απλή βλάβη στο αυτοκίνητο τους!

Αδικαιολόγητα μεγάλες καθυστερήσεις

Ένας ιδιοκτήτης Tesla Model Y έγραψε σε φόρουμ της αμερικανικής φίρμας ότι «μετάνιωσε για την αγορά του». Ο ίδιος, ανέφερε ότι για να του αντικαταστήσουν έναν πίσω προφυλακτήρα θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον έως το Μάρτιο του 2024!

Πολλοί είναι εκείνοι επίσης, που παρότι δηλώνουν ευχαριστημένοι από τα μοντέλα της Tesla, εκ των υστέρων εάν μπορούσαν θα είχαν αποκτήσει κάτι λιγότερο «εξειδικευμένο» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας μάλιστα, ότι για όχι και τόσο σοβαρές βλάβες χρειάζεται να περιμένουν έως και έναν ολόκληρο χρόνο προτού επισκευάσουν τα αυτοκίνητα τους! Μάλιστα, πολλοί αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί εάν η ζημιές ήταν πιο σοβαρές και τα ηλεκτρικά μοντέλα της αμερικανικής φίρμας δεν δίνονταν να κινούνται με ασφάλεια!

Δείτε ακόμα: Πρόστιμο 50.000 $ σε όσους ιδιοκτήτες Tesla Cybertruck το πουλήσουν σε ένα χρόνο!

Ωστόσο, παρά τις «φωνές» διαμαρτυρίας που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα στις ΗΠΑ, η Tesla κατάφερε πρόσφατα να δικαιωθεί στις δικαστικές αίθουσες. Ο ενάγων, ισχυρίστηκε ότι η αμερικανική φίρμα χρέωνε υπέρογκα ποσά σε ανταλλακτικά και επισκευές, με τους χρόνους αναμονής να είναι αδικαιολόγητα μεγάλοι.

Το δικαστήριο όμως στην Καλιφόρνια όπου έλαβε χώρα η μήνυση, έκρινε ότι η Tesla δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για όλα όσα ισχυριζόταν ο ενάγων, από τη στιγμή που σε μια ελεύθερη αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ, ο πελάτης είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και δεν τον υποχρέωσε κανένας να αποκτήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Tesla.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο όμως δεν είναι αποκλειστικά...αμερικανικό. Και στη χώρα μας ιδιοκτήτης μοντέλου της Tesla έχει χρειαστεί να επισκευάσει το όχημα του από τον Ιούνιο του 2023, έχοντας στείλει μάλιστα πολλαπλά αιτήματα στην εγχώρια αντιπροσωπεία, δίχως ακόμα να έχει λάβει την παραμικρή απάντηση. Προφανώς και δεν έχει επισκευάσει το αυτοκίνητό του έως αυτήν την ώρα... 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...