Πρόστιμο 50.000 $ σε όσους ιδιοκτήτες Tesla Cybertruck το πουλήσουν σε ένα χρόνο!

Η Tesla απαγορεύει την πώληση του Cybertruck πριν συμπληρωθεί ένα έτος από την αγορά του, ειδάλλως το πρόστιμο είναι βαρύ και δε θα έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε ξανά κανένα μοντέλο της φίρμας!

  • -
  • -

Στις 30 Νοεμβρίου τα πρώτα Tesla Cybertruck θα παραδοθούν -επιτέλους- στους ιδιοκτήτες τους έπειτα από αναμονή… ετών. Ωστόσο, όποιος από αυτούς είχε στα πλάνα του να μεταπωλήσει το ηλεκτρικό pick up για να αποκομίσει κέρδος, θα πρέπει να το ξανασκεφτεί…

Ρήτρα 50.000 $ από την Tesla

H Tesla έχοντας αντιληφθεί ότι η ζήτηση για το μοντέλο της είναι τεράστια φρόντισε να επιβάλλει ρήτρα 50.000 $ σε όσους επιχειρήσουν να πουλήσουν το Cybertruck προτού «κλείσουν» ένα χρόνο ως ιδιοκτήτες του μοντέλου!

Στους Όρους και στις Προϋποθέσεις της Συμφωνίας για την παραγγελία του Cybertruck αναγράφεται ξεκάθαρα ότι «όσοι αγοράσουν το pick up θα πρέπει να υπογράψουν ότι δε θα πουλήσουν το όχημα εντός του πρώτου έτους από την ημερομηνία παράδοσής του.

Παρά τα παραπάνω, εάν πρέπει να πουλήσετε το όχημα εντός του πρώτου έτους μετά την ημερομηνία παράδοσής του για οποιονδήποτε απρόβλεπτο λόγο, θα πρέπει η εταιρεία να συμφωνήσει ότι ο λόγος σας δικαιολογεί εξαίρεση από την πολιτική της και θα πρέπει να ειδοποιηθεί εγκαίρως και εγγράφως σε εύλογο χρονικό διάστημα προτού προβεί ο ιδιοκτήτης στην πώληση».

Μάλιστα η Tesla προτίθεται να αγοράσει η ίδια το Cybertruck απ’ όσους επιθυμούν να το πουλήσουν προκειμένου να εξαλείψει τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για το μοντέλο.

Εάν βέβαια η αμερικανική φίρμα αρνηθεί να αγοράσει το όχημά, μπορεί τότε ο ιδιοκτήτης του να το πουλήσει σε «τρίτο» αφού όμως λάβει τη γραπτή συγκατάθεση από την αμερικανική φίρμα.

Δείτε ακόμα: To πρώτo Tesla Cybertruck έπιασε σε δημοπρασία 8 φορές την τιμή του

Τέτοιες συμφωνίες δεν είναι ασυνήθιστες στην αυτοκινητοβιομηχανία για οχήματα υψηλής ζήτησης και χαμηλής παραγωγής. Κάτι αντίστοιχο έχει πράξει και η Ford με το GT αλλά και τα πρώτα F-150 Lightning, ενώ στην ίδια λογική έχουν κινηθεί και πολλές exotic φίρμες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...