Αλλάζουν όλα στα Ταξί: Πόσα και πού μπορούν να αντικατασταθούν με Van

Η απόφαση αφορά τις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

  • -
  • -

Υπεγράφη απόφαση από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου με την οποία ορίζεται το ποσοστό Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) Ταξί, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων. Η απόφαση αφορά σε Ε.Δ.Χ. Ταξί με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, στην απόφαση προβλέπονται τα εξής:

  • Το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων ανά διοικητική μονάδα της Περιφέρειας Αττικής καθορίζεται στο 30%.
  • Το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων ανά διοικητική μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθορίζεται στο 30%.
  • Το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων ανά διοικητική μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης καθορίζεται στο 30%.

Δείτε ακόμα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά ταξί

Το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων Ταξί τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων ανά διοικητική μονάδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθορίζεται ως εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Έδρα Ποσοστό αντικατάστασης
Κέρκυρας Κερκυρα 40%
  Παξοί 100%
Λευκάδας Λευκάδα 40%
  Ελλομένου 100%
  Απολλωνίων 100%
  Καρυάς 100%
  Σφακιώτες 100%
  Μεγανήσι 100%
Ζακύνθου Ζάκυνθος 40%
Κεφαλληνίας Αργοστόλι/Λειβαθώ/Ομαλά 40%
  Ελείου Πρόννων 100%
  Ερίσου 100%
  Πύλαρος 100%
  Σάμη 100%
  Ιθάκη 100%
  Παλλική 100%

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...