Το κλειδί των 10.000 δολαρίων - Σε ποιο αυτοκίνητο ανήκει [video]

Πόσο μπορεί να κάνει ένα κλειδί αυτοκινήτου; Τι ποσό θα θεωρούσατε εσείς φυσιολογικό να πληρώσετε σε μία εταιρεία, σε περίπτωση που χάσετε το κλειδί του αυτοκινήτου σας;

  • -
  • -

Όσο εξωφρενικό κι αν φαίνεται, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κλειδί αυτοκινήτου, το οποίο αν το χάσεις θα πρέπει να πληρώσεις σχεδόν 10.000 δολάρια (πάνω από 9.000 ευρώ), προκειμένου η εταιρεία να σου παρέχει ένα άλλο, ώστε να μπορέσεις να κλειδώσεις και να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητό σου.

Θεωρητικά, όταν ένα κλειδί αυτοκινήτου είναι τόσο ακριβό, περιμένεις ότι θα έχει πολύ εξελιγμένη τεχνολογία επάνω του ή ότι θα διακοσμείται με ακριβά κοσμήματα, ώστε τουλάχιστον να δικαιολογεί με αυτόν τον τρόπο την τιμή του. Στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο κλειδί, το οποίο έχουν εκατομμύρια άνθρωποι στην τσέπη τους αυτή τη στιγμή, απλά με διαφορετικό σηματάκι.

bugatti-veyron-kanoniko-kleidi

Σε ποιο αυτοκίνητο μπαίνει το κλειδί των 10.000 δολαρίων;

Το κλειδί που χρειάζεσαι πάνω από 9.000 ευρώ για να το αντικαταστήσεις είναι εκείνο της Bugatti Veyron των 1.001 ίππων. Σίγουρα η κατοχή ενός από τα ισχυρότερα supercars που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ συνεπάγεται αυξημένα έξοδα συντήρησης, όμως τα 10.000 δολάρια για ένα κλειδί είναι πολλά, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση.

Δείτε ακόμα: 7 ρολόγια (πολύ) πιο ακριβά από την Bugatti Chiron

Το εντυπωσιακό είναι ότι το κλειδί της Bugatti Veyron δεν είναι κάποια ειδική κατασκευή. Πρόκειται για το τυπικό κλειδί που χρησιμοποιούσε η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων του Volkswagen Group εκείνη την εποχή και για αρκετά χρόνια μετά, απλά με κάποιες τροποποιήσεις και τα σήματα της Bugatti.

bugatti-veyron-kleidi-top-speed-teliki

Αυτό είναι μόνο το ένα από τα δύο κλειδιά της Bugatti Veyron, εκείνο που προορίζεται για να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση. Η Veyron έχει ακόμα ένα κλειδί το οποίο τοποθετείται σε διαφορετική κλειδαριά. Όταν αυτό το κλειδί είναι τοποθετημένο στη σχετική υποδοχή και εφόσον πληρούνται μια σειρά από κριτήρια, μόνο τότε «ξεκλειδώνει» η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...