Τι είναι αυτά τα μολύβια στους ελληνικούς δρόμους; [video]

Έξω από τα σχολεία, τα παιδιά πατάνε πάνω σε κάτι γραμμές που έχουν το σχήμα μολυβιού. Ποιος το έκανε αυτό και τι σημαίνει;

  • -
  • -

Η Hellas Direct συνεχίζει τις δράσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, δημιουργώντας τις πιο καινοτόμες σχολικές διαβάσεις. Το van του «Safe Roads project» έχει αυτόν τον καιρό μια πιο εξειδικευμένη αποστολή. Αφήνει για λίγο στην άκρη την ψυχρή άσφαλτο, τα φτυάρια και τα ειδικά μηχανήματα με τα οποία εδώ και μήνες «καταβροχθίζει» λακκούβες στους δρόμους. Και γεμίζει χρώματα.

diavaseis

Το συνεργείο του van έβαλε τη δική του πινελιά στις ασφαλείς μετακινήσεις των παιδιών προς και από τα σχολεία τους. Όταν η πόλη κοιμάται, οι άνθρωποι της Hellas Direct παίρνουν τις πολύχρωμες μπογιές και φτιάχνουν ξεθωριασμένες διαβάσεις έξω από σχολεία. Για να μετακινούνται χιλιάδες παιδιά με ασφάλεια κάθε μέρα. Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό;

Διάβαση με κίτρινα μολύβια από drone shot

Το van γεμίζει δοχεία με χρώματα. Πιστόλια βαφής. Έναν αεροσυμπιεστή για τις πιο βαριές δουλειές. Τα στένσιλ με τα οποία σχεδιάζουν τις διαβάσεις - μολύβια. Και με το εξειδικευμένο συνεργείο παίρνει τους δρόμους και τους κάνει πιο ασφαλείς για όλους.

diavaseis

Η ασφαλιστική εταιρεία δεν έγινε συνεργείο από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε την πλήρωσε κανείς. Ανέλαβε η ίδια το κόστος και έφτιαξε τις όμορφες αυτές διαβάσεις για τα παιδιά, για την ασφάλεια όλων.

diavaseis

Σε συνεννόηση με τους δήμους, εντοπίζουν σχολικές διαβάσεις που έχουν ξεθωριάσει από τα χρόνια, τη φθορά και τα χιλιάδες καθημερινά πατήματα. Το van τις βάζει στο πρόγραμμα. Το συνεργείο τσεκάρει τα σημεία, μετράει, υπολογίζει. Και αφού λάβει τις απαραίτητες άδειες, ακολουθεί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

diavaseis

Δείτε ακόμη: Safe Roads Project: Η Hellas Direct κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς για όλους [video]

Οι άνδρες φοράνε γιλέκο εργασίας, τοποθετούν τους κόκκινους κώνους και τις πινακίδες εργασίας. Στη συνέχεια, η άσφαλτος καθαρίζεται, τοποθετούνται τα ειδικά στένσιλ, τα πιστόλια βαφής γεμίζουν με τα ειδικά χρώματα και τα μολύβια αρχίζουν να παίρνουν σχήμα και μορφή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...