Dacia Jogger: Το προσιτό οικογενειακό… υπάρχει!

Με το Jogger, το οποίο διατίθεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις, η Dacia απέδειξε στην πράξη ότι το προσιτό οικογενειακό αυτοκίνητο δεν είναι εν έτει 2023 ένα άπιαστο όνειρο.

  • -
  • -

Τα μοντέλα της Dacia, ανέκαθεν επιδείκνυαν την καλύτερη σχέση τιμής-αξίας στην κλάση τους, σαρώνοντας σε πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και αποδεικνύοντας κατά κάποιο τρόπο, το προφανές: Ότι ο κόσμος έχει ανάγκη τα προσιτά αυτοκίνητα. Το νέο SUV/crossover, Jogger, δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα!

Στο χώμα, με τεράστιους χώρους και ένα… κρεβάτι για ύπνο

Η απόσταση των 20 cm από το έδαφος του Jogger, υπόσχεται στο πλήρωμα του αυτοκινήτου, ότι θα πατήσει χωρίς φόβο και άγχος στο χώμα! To highlight ωστόσο χαρακτηριστικό του οχήματος δεν είναι άλλο… από τον εσωτερικό του κόσμο.

Το τεράστιο μεταξόνιο των 2,9 m συνθέτει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν τεράστιο θάλαμο επιβατών. Πέντε ενήλικοι ανεξαρτήτως σωματοδομής, θα φιλοξενηθούν με άνεση στην καμπίνα. Με τους έκτο και έβδομο στην τρίτη σειρά να κάθονται άνετα μόνο σε περίπτωση που το ύψος τους δεν υπερβαίνει το 1,75 m. Μικρά παιδιά πάντως δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα.

Κι αν πάλι για το κάποιο λόγο δεν χρειάζεσαι την τελευταία σειρά καθισμάτων, εύκολα και γρήγορα την αφαιρείς. Γενικά το Dacia Jogger σου προσφέρει τη δυνατότητα να παίξεις με τη διαμόρφωση των καθισμάτων ανάλογα με τις μεταφορικές σου ανάγκες.

Ανάλογα με την διαμόρφωση, μεταλλάσσεται και ο χώρος φόρτωσης. Από 160 lt με όλα τα καθίσματα στη θέση τους, στα 565 lt με αυτά της τρίτης σειράς «εκτός λειτουργίας» και στα 2.085 lt με τις πλάτες στη δεύτερη σειρά αναδιπλωμένες. Πέραν όμως του αποθηκευτικού όγκου, υπάρχουν διάσπαρτου παντού σχεδόν στην καμπίνα, άνω των 23 lt αποθηκευτικοί χώροι για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων!

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα οι νέες, περιπετειώδεις εκδόσεις Dacia Extreme

Επιπλέον, αποκτώντας κανείς το πακέτο «Sleep», ως μέρος της σειράς αξεσουάρ με την ονομασία InNature, μπορείτε να μετατρέψετε, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, την καμπίνα των επιβατών του Jogger σε μία άνετη κρεβατοκάμαρα! Το σύστημα του συρόμενου κρεβατιού, περιλαμβάνει ένα στρώμα 190 cm x 130 cm, ενώ αυτή η διάταξη προσφέρει χώρο τουλάχιστον 60 εκ. για τα κεφάλια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/575a43d3031c562070cfb9c3c3a791c6.jpg

Σε βενζίνη, LPG και σύντομα… hybrid

Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του Jogger περιλαμβάνει προσώρας δύο επιλογές. Και λέμε «προσώρας», διότι σε λίγο καιρό, την γκάμα θα εμπλουτίσει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά στο Dacia Jogger, απόδοσης 140 PS.

Στην παρούσα φάση όμως μπορεί κανείς να επιλέξει το 1.000άρι TCe με βενζίνη ή διπλό καύσιμο (βενζίνη και LPG), με 110 και 100 PS αντίστοιχα. Το Jogger, έχει ως τιμή εκκίνησης τα 23.980 € (5θέσια έκδοση), με το αντίστοιχο LPG να τιμάται στα 27.030 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...