Χειροκίνητο ή αυτόματο Volkswagen T-Cross; Πόσο κοστίζουν και πώς να επιλέξω

To best seller SUV της VW διατίθεται με χειροκίνητο, αλλά και με αυτόματο. Αξίζει τη διαφορά τιμής το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

  • -
  • -

Η τακτική του πλουραλισμού που ακολουθεί η Volkswagen όσον αφορά τη γκάμα της, έχει αναμφίβολα αποδώσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πληθώρα μοντέλων SUV και crossover της γερμανικής εταιρείας, με τα οποία καταφέρνει να καλύψει το ενδιαφέρον και τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας του αγοραστικού κοινού.

Στην περίπτωση του T-Cross η συνταγή αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη. Βασισμένο στο πάτωμα του Polo, με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και πρακτικό-νεανικό χαρακτήρα, έχει κερδίσει εδώ και καιρό, το στοίχημα στην κατηγορία.

Με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο;     

Η πιο εμπορική, η πιο συμφέρουσα έκδοση, αυτή εάν προτιμάτε που καλύπτει σε ιδανικές αναλογίες όλα όσα αναζητά ο σύγχρονος οδηγός από ένα μοντέλο σαν το T-Cross, δεν είναι άλλη από την version με το 1.000άρη TSI κινητήρα με τους 110 ίππους και τα 200 Nm ροπής.

Η εν λόγω έκδοση διατίθεται μάλιστα τόσο με το 6άρι χειροκίνητο σασμάν όσο και με το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, DSG. Στη μεν πρώτη περίπτωση, η κατανάλωση σύμφωνα με τη VW, ανέρχεται στα 5,7 lt/100 km με τις εκπομπές ρύπων να υπολογίζονται στα 130 g/km.

Με το 7άρι DSG η κατανάλωση αυξάνεται ελαφρώς, φθάνοντας τα 6,2 lt/100 km, ενώ κάτιτις παραπάνω είναι και τα CO2 που παράγει, τα οποία ανέρχονται σε 141 g/km. Σε ότι αφορά το κόστος κτήσης τώρα, η έκδοση με το χειροκίνητο σασμάν τιμάται στα 23.516 €, ενώ η αντίστοιχη με το DSG κιβώτιο έχει ως τιμή εκκίνησης τα 25.900 €, που σημαίνει ότι είναι ακριβότερη κατά 2.384 €.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε 5+1 κόμπακτ SUV με αυτόματο κιβώτιο

Προφανώς, τα επιπλέον 2.384 € που απαιτεί η αυτόματη έκδοση, δεν είναι ποσό αμελητέο, αλλά εάν υπολογίσουμε την εξαιρετική λειτουργία του συγκεκριμένου κιβωτίου σε συνδυασμό με την ευκολία και την άνεση που προσφέρει σε καθημερινές μετακινήσεις, ίσως αξίζει η συγκεκριμένη οικονομική υπέρβαση.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...