Ταξίδι με αυτοκίνητο: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των γονιών

Μια έρευνα της Mazda μπαίνει στην… ψυχοσύνθεση των γονιών και αποκαλύπτει ποια είναι η σημαντικότερη έγνοια τους πριν ταξιδέψουν με το οικογενειακό αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Πάρα πολλές οικογένειες κάθε χρόνο επιλέγουν το αυτοκίνητο ως μέσο ταξιδιού στις διακοπές τους, λόγω της ελευθερίας που εγγυάται στο πρόγραμμά τους, τις ελεύθερες μετακινήσεις στον προορισμό τους και τη δυνατότητα να κουβαλήσουν τα απαραίτητα είδη των παιδιών. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει μια έρευνα της Mazda στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι γονείς έχουν την ίδια έγνοια πριν από το ταξίδι: τη συμπεριφορά των παιδιών και την πιθανότητα να ζαλιστούν, κουραστούν ή αρρωστήσουν στο μέσο της διαδρομής. Ειδικά για τις ΗΠΑ, όπου οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες και ο χρόνος που περνάνε οι επιβάτες στο αυτοκίνητο πολλαπλασιάζεται, το άγχος είναι ακόμη πιο δυνατό.

Η λύση της Mazda για τους αγχωμένους γονείς

 

Όπως αποκαλύφθηκε από τα στατιστικά στοιχεία που ερευνήθηκαν, ειδικότερα οι μεγάλες οικογένειες με τρία ή τέσσερα παιδιά ταξιδεύουν μέσω αυτοκινήτου, σε ποσοστό που φτάνει στο καθηλωτικό 93%. Το νέο Mazda CX-90 είναι το μεγάλο SUV της ιαπωνικής εταιρείας με τρεις σειρές καθισμάτων και πολύ μεγάλους χώρους, οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολύτεκνων. Σύμφωνα με τη φίρμα, το συγκεκριμένο όχημα αναπτύχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να νιώθουν άνετα στο εσωτερικό του και οι πιθανότητες να κουραστούν ή να ζαλιστούν, περιορίζονται στο ελάχιστο δυνατό. Μάλιστα συνεργάστηκε με την Dr. Mona Amin, ειδικό παιδίατρο με εξειδίκευση στη συμβουλευτική γονέων και ανατροφής παιδιών. Σύμφωνα με την ειδικό, το ιδανικό αυτοκίνητο ταξιδιού για μια οικογένεια θα πρέπει να:

  • Έχει σωστό εξαερισμό και κλιματισμό με αεραγωγούς σε κάθε θέση επιβατών, προκειμένου η θερμοκρασία να είναι ελαφρώς χαμηλή, ενώ ταυτόχρονα θα ανακυκλώνει συχνά τον αέρα, φέρνοντας φρέσκο από το εξωτερικό περιβάλλον
  • Έχει σωστή ορατότητα, με ανεμπόδιστη θέα προς τον ορίζοντα που εξασφαλίζει σωστή όραση έξω από το όχημα, άρα και αίσθηση ευεξίας κατά τη μετακίνηση, περιορίζοντας το φαινόμενο κλειστοφοβίας

Τέλος, ένα ακόμη tip από την ειδικό είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να βρουν κάποιους τρόπους να ψυχαγωγούνται τα παιδιά, όχι όμως κοιτάζοντας μια οθόνη ή διαβάζοντας ένα βιβλίο, καθώς έτσι είναι πολύ εύκολο να ζαλιστούν και να αισθανθούν χειρότερα. Σύμφωνα με την ίδια, ο καλύτερος τρόπος να μείνουν απασχολημένα είναι η μουσική της αρεσκείας τους ή τα audiobooks, podcasts, όταν βρίσκονται σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία. Η Mazda μελέτησε προσεκτικά τα στοιχεία της Dr. Mona Amin και έφτιαξε το CX-90 ακολουθώντας τα λεγόμενά της.

Δείτε ακόμη: Ποιο Mazda οδηγεί ο Σωτήρης Κοντιζάς; Κοστίζει 28.800 €

Παράλληλα φρόντισε ώστε οι θέσεις της τρίτης σειράς να είναι πολύ άνετες, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά θέλουν πολύ να κάθονται εκεί, άρα θα πρέπει και να αισθάνονται άνετα, μια απαραίτητη προϋπόθεση για απροβλημάτιστο ταξίδι. Επίσης, φρόντισε και τους γονείς, με τις πίσω πόρτες του Mazda CX-90 να είναι μεγάλες σε διαστάσεις και να ανοίγουν έως 90 μοίρες, προκειμένου να μπορούν άνετα να τοποθετούν τα καθισματάκια και να δένουν πάνω τους τα παιδιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...