Ποιο νέο αυτοκίνητο είναι φθηνότερο 5.000 € από το προηγούμενο στην Ελλάδα;

Κι όμως, υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο το οποίο προσφέρεται σε τιμή περίπου 5.000 € χαμηλότερη συγκριτικά με τον προκάτοχό του, στη χώρα μας.

  • -
  • -

Έχουμε συνηθίσει τα καινούργια αυτοκίνητα να είναι ακριβότερα από τα προηγούμενα, όταν λανσάρονται στην αγορά, λόγω του επιπλέον υποχρεωτικού εξοπλισμού που ενσωματώνουν, του κόστους εξέλιξης της νέας γενιάς ή των περισσότερων τεχνολογιών που συναντάμε. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι τιμές ολοένα και ανεβαίνουν, τα νέα μοντέλα εμφανίζονται έχοντας αυξήσεις χιλιάδων ευρώ στον κατάλογο! Αυτό όμως, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Ειδικά στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το νέο μοντέλο όχι απλά είναι φθηνότερο, αλλά έχει τιμή εκκίνησης πάνω από 5.000 € χαμηλότερη! Μάλιστα, προσφέρεται και σε ισχυρότερη έκδοση, η οποία είναι και πάλι πιο προσιτή, με τη διαφορά να βρίσκεται στα 1.200 €. Ποιο είναι όμως αυτό το μοντέλο;

Το νέο αυτοκίνητο που στοιχίζει λιγότερο από το παλιό

Αυτό το παράξενο φαινόμενο εντοπίζεται στην γκάμα της MINI. Το νέο τρίθυρο MINI Cooper έρχεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, σε δύο εκδόσεις με 184 (Cooper E) ή 218 ίππους (Cooper SE). Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στις 33.450 € στην εκδοχή με τους 184 ίππους, την ώρα που το απερχόμενο ηλεκτρικό MINI Cooper SE προηγούμενης γενιάς (F56 LCI) των επίσης 184 ίππων στοιχίζει 38.650 €! Μάλιστα, να πούμε ότι το προηγούμενο ηλεκτρικό Cooper συνεχίζει να βρίσκεται στον κατάλογο, οπότε θεωρητικά είναι επίσης διαθέσιμο προς αγορά, ταυτόχρονα με το καινούργιο. Σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά, να σημειώσουμε ότι υπάρχει και η ισχυρότερη έκδοση Cooper SE.

Σε αυτή την περίπτωση η ισχύς ανεβαίνει στους 218 ίππους, όμως η τιμή του παραμένει και πάλι φθηνότερη από του παλιού Cooper SE, καθώς στοιχίζει 37.450 € (δείτε εδώ τον πλήρη τιμοκατάλογο της MINI). Εννοείται ότι αν ο αγοραστής ξεκινήσει να πειραματίζεται με τον extra εξοπλισμό ή τις εκδόσεις, η τιμή θα ξεφύγει πολύ υψηλότερα, όμως το βασικό κόστος είναι αυτό. Να αναφέρουμε επίσης ότι η νέα γενιά εφοδιάζεται με μια αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, που πλέον αγγίζει σε χωρητικότητα τις 54 kWh. Η αυτονομία ξεπερνά τα 400 km με μια φόρτιση σύμφωνα με τη μάρκα, ενώ τα επίπεδα εξοπλισμού είναι συνολικά τέσσερα. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...