To νέο MINI Cooper έφτασε Ελλάδα - Οι τιμές και οι εκδόσεις του

Η ολοκαίνουργια γενιά του κλασικού, τρίθυρου MINI Cooper έφτασε στη χώρα μας σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με 218 ίππους και τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού.

  • -
  • -

Το MINI Cooper ήταν πάντα ένας «σταθμός» στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, ως ένα αυτοκίνητο με απαράμιλλο στυλ, ποικιλία εκδόσεων και στόχευση απευθείας στο συναίσθημα του αγοραστή, την ώρα που το πλήθος του ανταγωνισμού επιχειρηματολογεί επιστρατεύοντας τη λογική και τα οικονομοτεχνικά κριτήρια. Η νέα γενιά του κλασικού, τρίθυρου μοντέλου έρχεται τώρα στην Ελλάδα, σε μια ηλεκτρική έκδοση με κινητήρα στους 218 ίππους (Cooper SE), αλλά και τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει το ιδανικό για τον ίδιο. Αργότερα, αναμένεται και μια λιγότερο ισχυρή ηλεκτρική έκδοση 184 ίππων για το Cooper E.

Άλλαξε, αλλά παρέμεινε ίδιο

Σε επίπεδο εμφάνισης, το MINI Cooper εξελίχθηκε σε πιο σύγχρονα πρότυπα, όμως διατήρησε όλα του τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Οι στρογγυλοί προβολείς εμπρός, το στρογγυλοποιημένο εμπρός παρμπρίζ και το τρίθυρο αμάξωμα, δίνουν αμέσως το στίγμα περί τίνος πρόκειται. Η οκταγωνική μάσκα ωστόσο έχει μεγαλώσει και το πίσω μέρος, έχει πιο αιχμηρές γραμμές, αλλάζοντας λίγο το στυλ του συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. Παράλληλα, τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν τη φωτεινή υπογραφή τους ανάλογα με την επιλογή του οδηγού, προσφέροντας επιπλέον στοιχεία εξατομίκευσης!

Στο εσωτερικό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νέο MINI Cooper ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά και δεν μοιάζει με τίποτε άλλο. Οι σχεδιαστές δούλεψαν πολύ και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Η στρογγυλή OLED οθόνη στο κέντρο του ταμπλό είναι σίγουρα το πρώτο στοιχείο που θα παρατηρήσει κάποιος. Φιλοξενεί το σύστημα infotainment αλλά λειτουργεί και ως πίνακας οργάνων, δίνοντας στοιχεία για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, την ταχύτητα, τα χιλιόμετρα, τον υπολογιστή ταξιδιού και πολλά ακόμη. Χαμηλότερα, υπάρχει μια κονσόλα ελέγχου βασικών συστημάτων, αλλά και ο επιλογέας κίνησης, ενώ νέο είναι και το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το τελευταίο MINI με χειροκίνητο κιβώτιο

Δύο εκδόσεις, κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο MINI Cooper θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, την Cooper E με ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων και την Cooper SE, με ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων. Η δεύτερη είναι και εκείνη που έρχεται στην Ελλάδα, με τη λιγότερο ισχυρή να ακολουθεί στη συνέχεια. Το MINI Cooper SE με 218 ίππους και 330 Nm ροπή έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τα 0-100 km/h σε 6,7 sec, ενώ η μεγάλη μπαταρία των 54 kWh εξασφαλίζει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 km με μια φόρτιση. Με το λανσάρισμα, το Cooper SE θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Ακολουθούν οι τιμές του νέου μοντέλου στην Ελλάδα.

  • MINI Cooper SE 218 PS Essential Style: 37.450 €
  • MINI Cooper SE 218 PS Classic Style: 44.546 €
  • MINI Cooper SE 218 PS Favoured Style: 45.848 €
  • MINI Cooper SE 218 PS John Cooper Works Style: 46.890 €

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...