Ο αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με τον καλύτερο φωτισμό

O πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με φωτιστικά LED σε όλα του τα φωτισμένα τμήματα είναι πλέον γεγονός.

  • -
  • -

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αντικαθιστά τον συμβατικό φωτισμό στις Σήραγγες Τ1 και Τ2 των Τεμπών με φωτισμό LED τελευταίας τεχνολογίας όντας και με τη βούλα πλέον, ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στη χώρα μας, με φωτιστικά LED σε όλα του τα φωτισμένα τμήματα.

Τα κέρδη από το LED φωτισμό

Με την χρήση φωτιστικών σωμάτων LED, επιτυγχάνεται βελτίωση της ορατότητας για τους αυτοκινητιστές, μειώνεται η πιθανότητα ατυχημάτων και ενισχύεται συνολικά η οδική ασφάλεια. Παράλληλα, υποχωρεί σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας, ενώ μειώνεται η εγκατεστημένη ισχύς κατά 67%.

Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συμμάχους την τεχνολογία και την καινοτομία, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία, μεριμνώντας παράλληλα για τη διατήρηση διαθέσιμων πόρων για τις επόμενες γενιές.

Δείτε ακόμα: Τι είναι ο μπλε διάδρομος που θα ενώνει Καλαμάτα και Ιταλία

Η εγκατάσταση του συστήματος φωτισμού LED στις δύο Σήραγγες του Έργου θα ξεκινήσει από το ρεύμα προς Αθήνα με αποκλεισμό του από τις 16 Νοεμβρίου (07:00) έως τις 23 Νοεμβρίου (07:00) και θα ακολουθήσει η αντικατάσταση του φωτισμού στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη με αποκλεισμό του από τις 23 Νοεμβρίου (07:00) έως τις 30 Νοεμβρίου (07:00).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...