To πρώτo Tesla Cybertruck έπιασε σε δημοπρασία 8 φορές την κανονική τιμή του!

Παρότι ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα, κάποιος κατάφερε να αποκτήσει πρώτος το Tesla Cybertruck στην τιμή των 400.000 $! Και τον θεωρούν… τυχερό!

  • -
  • -

Ένα από τα πρώτα pickup της Tesla, το πολυαναμενόμενο Cybertruck, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στο 29ο Gala του Μουσείου Petersen έναντι 400.000 $, με τους διοργανωτές του event να μην κρύβουν την απογοήτευσή τους, καθώς περίμεναν ότι η τιμή πώλησης του αμερικανικού ηλεκτρικού pickup, θα ξεπερνούσε το 1 εκατ. δολάρια!  

Η δημοπρασία ξεκίνησε λίγο κάτω από τα 150.000 $ με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι με την προοπτική να αποκτήσουν πρώτοι απ’ όλους το Tesla Cybertruck.

Κι ενώ άπαντες περίμεναν ότι θα το ηλεκτρικό pickup της Tesla θα σπάσει ταμεία, το ενδιαφέρον όσο περνούσε η ώρα μειωνόταν, με αποτέλεσμα, ο τελικός πλειοδότης να αποκτά το Cybertruck στην τιμή των 400.000 $. Του στοίχισε κάτι παραπάνω αλλά τουλάχιστον θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι απέκτησε πρώτος το πιο hot pickup στις ΗΠΑ, τη στιγμή που περισσότερο από 2.000.000 καταναλωτές έχουν κάνει κράτηση εδώ και μια διετία και ακόμα… περιμένουν.

Ωστόσο, το Cybertruck που πωλήθηκε στη δημοπρασία του Μουσείου Petersen, δεν είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής με VIN 001. Ανήκει μεν στα πρώτα κομμάτια που θα βγουν από το εργοστάσιο αλλά δεν θα είναι το πρώτο Cybertruck!

Ενδεχομένως, εάν ήταν το υπ’ αριθμόν «1» μοντέλο να έσπαγε το φράγμα του 1 εκατ. δολαρίων! Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με το Hummer EV της GMC, όπου το πρώτο μοντέλο που κύλησε από τη γραμμή παραγωγής, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναν 2,5 εκατ. δολαρίων το 2021. Μιλάμε για 20 φορές παραπάνω από την τιμή καταλόγου.

Δείτε ακόμα: Οι 5 κρυφές βελτιώσεις που κάνουν τη διαφορά στο νέο Tesla Model 3

Όπως και να χει, ο υψηλότερος πλειοδότης μπορεί να μην απέκτησε το συλλεκτικό «Νο 1» Tesla Cybertruck, θα είναι όμως ο πρώτος κάτοχος του μοντέλου, πριν από κάθε άλλο που έχει παραγγείλει το ηλεκτρικό pickup. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την Tesla, θα παραλάβει σύντομα το αυτοκίνητο του, σε αντίθεση με όλους όσους το έχουν παραγγείλει οι οποίοι θα περιμένουν τις παραδόσεις από τη νέα χρονιά.

Εκτός από τη δημοπρασία, η βραδιά περιλάμβανε δεξίωση με κοκτέιλ, δείπνο και διασκέδαση, ενώ οικοδεσπότης του event ήταν ο θρυλικός συλλέκτης αυτοκινήτων και γνωστός τοις πάσι, Jay Leno.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...