Αποκλειστικό: Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσιάζεται σήμερα στην Αθήνα

Παρουσιάζεται σήμερα το project σχεδιασμού και κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα από τον διάσημο Έλληνα σχεδιαστή Σωτήρη Κωβό.

  • -
  • -

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του GOCAR σήμερα παρουσιάζεται από διάσημο Έλληνα σχεδιαστή, ένα φιλόδοξο project το οποίο προβλέπει την κατασκευή ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Εμπνευστής του project συνολικά και σχεδιαστής του αυτοκινήτου είναι ο φημισμένος ανά την υφήλιο Έλληνας σχεδιαστής, Σωτήρης Κωβός. Μάλιστα, ένα πρωτότυπο έχει ήδη πάρει θέση στον χώρο όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση και το οποίο θα αποκαλύψει ο κύριος Κωβός στους παρευρισκόμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κωβός έχει βάλει την υπογραφή του σε σημαντικά μοντέλα στο παρελθόν, όπως το 1ης γενιάς Toyota Yaris και το Lexus SC430.

kovos

Η παρουσίαση γίνεται στην Αθήνα, σε κλειστή εκδήλωση, παρουσία επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς όπως φαίνεται η αναζήτηση χρηματοδότησης θα είναι το κλειδί έτσι ώστε η παραγωγή να γίνει στην Ελλάδα, βάζοντας τη χώρα στο χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην παρουσίαση θα παραστούν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενδεχομένως ο ίδιος ο Υπουργός. Το project φαίνεται να έχει τη στήριξη της κυβέρνησης, καθώς είναι επιθυμία του πρωθυπουργού να έρθει στην  Ελλάδα μια τέτοια επένδυση. 

Δείτε ακόμα 11 Έλληνες της αυτοκινητοβιομηχανίας

Ο Έλληνας σχεδιαστής έχει από το 2001 το δικό του στούντιο Kovos Design, μέσω του οποίου συνεργάζεται με εταιρείες ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας στην Κίνα. 

Ευχόμαστε στο project ολόψυχα κάθε επιτυχία. Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες επί του θέματος θα δοθούν το επόμενο διάστημα. 

* H βασική φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από την παρουσίαση του πρωτότυπου VW ID Life

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...