Mercedes-Benz GLA: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα και πόσο στη Γερμανία

Πολλοί νομίζουν ότι το δημοφιλές C-SUV της γερμανικής μάρκας εδώ πωλείται ακριβότερα απ’ ότι στην εγχώρια αγορά του κατασκευαστή του, αλλά κάνουν λάθος.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στην κατηγορία των SUV, προσφέροντας μία πλήρη γκάμα μοντέλων με εκπροσώπους σε σχεδόν όλα τα segment. Η GLA αποτελεί το μικρότερο σε διαστάσεις crossover της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και είναι ουσιαστικά το φθηνότερο εισιτήριο κάποιου που θέλει να μπει στον πολυτελή κόσμο των SUV με το αστέρι στη μάσκα.

Η νέα GLA διατηρεί στο ακέραιο τα στοιχεία που την καθιέρωσαν, αλλά εμφανίζεται ανανεωμένη σχεδιαστικά, με κορυφαίες τεχνολογίες σε επίπεδο συστημάτων άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας των επιβατών. Πόσο κοστίζει; Από 47.500 € δηλώνει η ελληνική αντιπροσωπεία για την βασική έκδοση GLA 200. Πρόκειται για το μοντέλο με τους 163 ίππους και την ήπια υβριδική τεχνολογία με την ενσωματωμένη μπαταρία 48 volt σε ρόλο γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα. Η πρόσθετη ισχύς των 10 kW που προσφέρει, υποστηρίζει την ευελιξία κατά την εκκίνηση ή χρησιμοποιείται για γρήγορη επιτάχυνση.

gla

Παράλληλα, αυξάνει και την άνεση καθώς εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα αθόρυβα και με χαμηλούς κραδασμούς, επιτρέπει επίσης την οδήγηση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σβηστό. Επιπλέον, επεμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών πέδησης και επιτάχυνσης – και έτσι ανακτά ηλεκτρική ενέργεια για το ενσωματωμένο δίκτυο 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την ανανεωμένη Mercedes-Benz GLA 250e

Πόσο κοστίζει στη Γερμανία;

Όπως είναι λογικό, πολλοί θα πίστευαν ότι ένα μοντέλο που έχει μία τιμή «Χ» εδώ, στην αγορά της χώρας όπου κατασκευάζεται πιθανότατα θα κοστίζει λιγότερο. Στην περίπτωση της GLA όμως δεν φαίνεται να ισχύει αυτό. Κι αυτό γιατί για την αντίστοιχη έκδοση 200 στη Γερμανία οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να διαθέσουν σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο, 46.558,75 €. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για μία διαφορά κάτω από 1.000 € (941,25 €).

gla

Βέβαια οφείλουμε να πούμε πως η τιμή εκκίνησης του μοντέλου στη Γερμανία είναι πιο χαμηλά, στις 44.773,75 €. Αυτό συμβαίνει διότι εκεί υπάρχει και η έκδοση GLA 180 που λαμβάνει το ρόλο της βασικής. Σε αυτή βλέπουμε το ίδιο κινητήριο σύνολο των 1.3 λίτρων να αποδίδει συνολικά 136 ίππους, χρησιμοποιώντας την ίδια ήπια υβριδική υποβοήθηση των 14 ίππων. Τόσο αυτή όσο και η GLA 200 χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Δείτε ακόμη: Mercedes-Benz: Οι τιμές των 3 φθηνότερων SUV της στην Ελλάδα

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη την γκάμα του μοντέλου στη χώρα μας μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών, επιδόσεων και φυσικά την τιμή απόκτησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...