Πού θα κατασκευάζεται το φθηνό Tesla των 25.000 €;

Ο Elon Musk, CEO της Tesla, αποκάλυψε σε ποια χώρα θα παράγεται το επερχόμενο φθηνότερο μοντέλο της γκάμας που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Μέχρι σήμερα, η Tesla έχει επηρεάσει την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όσο καμία άλλη εταιρεία. Θέτοντας τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες, την αποδοτικότητα, ακόμη και τις τιμές, είναι λογικό να αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη παγκοσμίως για τα μοντέλα του είδους! Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σχεδιάζει μια ακόμη κίνηση, η οποία ενδεχομένως θα φέρει την καθολική επικράτηση της εταιρείας στις… τάξεις της ηλεκτροκίνησης. Ένα εξελιγμένο ηλεκτρικό με τιμή στις 25.000 €; Κι όμως, δεν είναι κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο, αλλά για ένα από τα επόμενα βήματα του Elon Musk.

Στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται το Tesla των 25.000 €

 

Αν και η Tesla έχει αρνηθεί να σχολιάσει το γεγονός, δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται εσωτερική πηγή, επιβεβαίωσε ότι το φθηνότερο μοντέλο της μάρκας θα παράγεται στο Tesla Gigafactory στο Βερολίνο της Γερμανίας. Αυτή τη στιγμή εκεί παράγεται το πολύ δημοφιλές ηλεκτρικό SUV, Tesla Model Y, οπότε είναι προφανές ότι θα γίνει μεγάλη επένδυση ώστε να μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις και των δύο μοντέλων. Με δεδομένο ότι η Tesla δεν έχει τοποθετηθεί για το γεγονός, παραμένει άγνωστο τι τελικά θα συμβεί. Ο Elon Musk ωστόσο, πρόσφατα επισκέφθηκε το Gigafactory.

Δείτε ακόμη: Το Tesla Model Y είναι το Νο1 αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023

Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που εργάζεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Γερμανίας και όπως αναφέρεται από την ανώνυμη πηγή, στην ίδια επίσκεψη ανακοίνωσε ότι το Tesla των 25.000 € θα παράγεται εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν η Tesla φέρει στην παραγωγή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τόσο προσιτή τιμή (για τα δεδομένα των αυτοκινήτων του είδους) θα αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό. Οι καταναλωτές θα είναι εκείνοι που θα ωφεληθούν περισσότερο από μια τέτοια κίνηση, καθώς οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αρχίσουν να μειώνονται, δίνοντας επιλογές ακόμη και σε εκείνους με μικρότερο budget.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...