Νέο Peugeot 208 Rallye! Σε ποια χώρα μπορείς να το βρεις;

Το Peugeot 208 Rallye είναι μία ειδική έκδοση που μπορεί να αγοράσει κανείς έναντι 25.500 €!

  • -
  • -

Η ονομασία Rallye αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στην αυτοκίνηση, έχοντας δημιουργήσει έναν ολόκληρο μύθο με φόντο τις κλασσικές τέσσερις γραμμές. Η πρώτη σελίδα γράφτηκε στο αμάξωμα του 205 και η συνέχεια ολοκληρώθηκε σε αυτό του 106. Η Peugeot έδωσε ένα τέλος στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο δεν έχει κάνει την εμφάνιση του σε κάποιο από τα μοντέλα της εδώ και αρκετά χρόνια. Σήμερα, ο επίσημος αντιπρόσωπος της γαλλικής φίρμας στην Ελβετία, Garages Hotz SA, επαναφέρει το θρυλικό λογότυπο της Peugeot, και μάλιστα στο αμάξωμα της νεότερης γενιάς του 208!

Η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στην εκδοχή με τον 1.200άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 100 ίππων, ο οποίος και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Οι παρεμβάσεις περιορίζονται στο στιλιστικό κομμάτι, με τις χαρακτηριστικές ρίγες να δεσπόζουν στο εμπρός και πίσω μέρος, αλλά και χαμηλά στο πλάι του αμαξώματος. Επιπλέον, ένα μεγάλο αυτοκόλλητο στο εμπρός παρμπρίζ «Peugeot Talbot» παραπέμπει στα θρυλικά αγωνιστικά 205 Τ16, την ώρα που οι λευκές σιδερένιες ζάντες προσθέτουν την απαραίτητη νοσταλγική πινελιά. Στο εσωτερικό, οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στις κόκκινες ραφές των καθισμάτων, στην κόκκινη επιγραφή Peugeot στο τιμόνι, αλλά και στην διαφορετική απεικόνιση των σχέσεων στον επιλογέα, φυσικά σε κόκκινη απόχρωση.

Δείτε ακόμη: Νέο Peugeot 2008 στην Ελλάδα - Όλες οι εκδόσεις και τιμές! 

Για όσους μεγαλύτερους σε ηλικία, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Ελλάδα πριν από κάποια χρόνια με το 207! Τότε, η επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία είχε λανσάρει μία έκδοση Rallye, η οποία φυσικά ήταν αποκλειστικά διαθέσιμη στην εγχώρια αγορά. ‘Έτσι και τώρα, το 208 Rallye μπορεί κανείς να το αποκτήσει μόνο στην Ελβετία, με κόστος 25.500 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...