Νέο video: Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid

Αυτή είναι η πρώτη μας εμπειρία πίσω από το τιμόνι της πρώτης βαριά εξηλεκτρικής plug-in hybrid Alfa Romeo, η οποία τυχαίνει να είναι και η κορυφαία έκδοση της Tonale.

  • -
  • -

Η Alfa Romeo αποτελεί συνώνυμο του πάθους, του εντυπωσιακού design και της οδηγοκεντρικής προσέγγισης. Σήμερα αποκτά ακόμη έναν τίτλο. Αυτόν του πρεσβευτή της εξηλεκτρισμένης εποχής μιας και το SUV που θα δείτε στο video είναι το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Tonale Plug-in Hybrid αποκτά ρόλο προπομπού της νέας φιλοσοφίας που θα διέπει τον θρυλικό Ιταλό κατασκευαστή στο άμεσο μέλλον, μιας και σε τέσσερα περίπου χρόνια από σήμερα το στρατηγικό πλάνο της μάρκας θέλει να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της.

Δείτε ακόμη: Video-Δοκιμή Audi RS Q3 Sportback: Πεντακύλινδρη βόμβα

Την αρχή λοιπόν για αυτή την πορεία μετάλλαξης κάνει η Tonale. Πρώτα με τα ήπια υβριδικά της σύνολα και τώρα ως PHEV, με την τελευταία να είναι και η ισχυρότερη Tonale σήμερα. Με απόδοση που αγγίζει του 280 ίππους χάρη στο συνδυασμό ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων με απόδοση 180 ίππων στον εμπρός άξονα και ενός ηλεκτρικού μοτέρ 122 ίππων στον πίσω άξονα, η Tonale PHEV συνδυάζει την εντυπωσιακή εμφάνιση με κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί έως σήμερα στην γκάμα της. Για το πώς μας φάνηκε το αποτέλεσμα θα πρέπει να δείτε την video-δοκιμή στην κορυφή του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...