Νέα έρευνα: Απροστάτευτοι οι πίσω επιβάτες στα μεσαία αυτοκίνητα! [video]

Έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκαλεί προβληματισμό για την ασφάλεια των πίσω επιβατών.

  • -
  • -

Το Ινστιτούτο για την ασφάλεια των αυτοκινητόδρομων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δημοσίευσε μία έρευνα που αφορά μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας. Μετά από δοκιμές πρόσκρουσης, τα ευρήματα αναφέρουν πως οι πίσω επιβάτες σε μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας δεν είναι το ίδιο προστατευμένοι με αυτούς που φιλοξενούνται στην πρώτη σειρά καθισμάτων. Το αμερικανικό ινστιτούτο δοκίμασε πέντε τυχαία μοντέλα που πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα τα Honda Civic, Toyota Corolla, Kia Forte, Nissan Sentra και Subaru Crosstrek. Κανένα από τα αυτοκίνητα δεν απέσπασε κορυφαία βαθμολογία, ενώ μόνο στην περίπτωση των Civic και Corolla το αποτέλεσμα ήταν αποδεκτό.

Δείτε ακόμη: Τρία κινέζικα που σάρωσαν στα crash test! 

Σύμφωνα με την έρευνα, το αποτέλεσμα προκύπτει λόγω της βύθισης του πίσω επιβάτη κατά την πρόσκρουση. Όταν συμβεί αυτό, το κάτω τμήμα της ζώνης ανεβαίνει προς την κοιλιακή χώρα και αυξάνονται οι πιθανότητες για τραυματισμό των οργάνων. Τα συγκεκριμένα ευρήματα δεν είναι αποτέλεσμα της μείωσης του εξοπλισμού ασφάλειας που αφορά τους πίσω επιβάτες. Αντίθετα, προκύπτουν μετά τη συνεχόμενη αύξηση των προτύπων ασφάλειας που αφορούν όσους φιλοξενούνται στις εμπρός θέσεις.

Βασικά, το Ινστιτούτο αναφέρει πως παρά τα συγκεκριμένα αποτελέσματα οι πίσω θέσεις εξακολουθούν να παραμένουν το ασφαλέστερο σημείο για τα παιδιά, ενώ αυτό που χρειάζεται είναι να εξελιχθούν νέες τεχνολογίες που θα αφορούν ειδικότερα τους πίσω επιβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...