Η Mercedes-Benz CLE Coupe στην Ελλάδα - Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι τιμές

Η Mercedes ανακοίνωσε τις νέες τιμές όλων των εκδόσεων της νέας CLE Coupe, αποκαλύπτοντας παράλληλα και την τιμή της κορυφαίας Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz συνεχίζει τη μακρά παράδοσή στα σπορ, κομψά αυτοκίνητα με μια νέα, ανεξάρτητη σειρά. Η νέα CLE Coupé αξιοποιεί σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες της C-Class και της E Class. Με εκφραστική σχεδίαση, πολυτελή εξοπλισμό ανέσεων για μέγιστη εξατομίκευση και σπορ οδηγικές επιδόσεις, το νέο δίθυρο μοντέλο ακολουθεί τη δική του πορεία.

cle

Η παρουσίαση της CLE Coupé στην ελληνική αγορά ξεκίνησε, με την cabrio εκδοχή να ακολουθεί μέσα στο 2024. Το αυτοκίνητο συνδυάζει τις γοητευτικές αναλογίες με τη μοντέρνα σχεδιαστική γραμμή. Το μπροστινό τμήμα με την προοδευτική κλίση προς τα εμπρός («ρύγχος καρχαρία») και το χαμηλωμένο καπό κινητήρα, οι επίπεδοι προβολείς LED και η ολοκαίνουργια τρισδιάστατη μάσκα ψυγείου εξασφαλίζουν μια άκρως αθλητική εμφάνιση.

cle

Τα power dome με τα έντονα περιγράμματα στο μακρύ καπό του κινητήρα παραπέμπουν στους πανίσχυρους κινητήρες έως έξι κυλίνδρων, ενώ το πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες, ομαλές μεταβάσεις και πίσω φώτα LED δύο τμημάτων με νέα περιγράμματα και τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα. Όσο για τις ζάντες, είναι διαστάσεων από 18 έως 20 ίντσες.

cle

Με μήκος 4.850 χλστ., πλάτος 1.860 χλστ. και ύψος 1.428 χλστ., η νέα δίθυρη coupé είναι σαφώς η μεγαλύτερη στη μεσαία κατηγορία. Οι πίσω επιβάτες ειδικότερα απολαμβάνουν επιπλέον χώρο, με το πορτμπαγκάζ να έχει μεγαλώσει κατά 60 λτ., αγγίζοντας τα 420 λτ.

64 χρώματα στο εσωτερικό

Η σπορ πολυτέλεια είναι το βασικό χαρακτηριστικό της καμπίνας. Την προσοχή προσελκύουν η πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών και η κεντρική οθόνη 11,9 ΄΄ σε κατακόρυφη διάταξη, της τρίτης γενιάς του συστήματος infotainment MBUX. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός αποτελείται από 64 χρώματα, με τα καθίσματα να έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τη CLE, διαθέτοντας δύο ηχεία στο ύψος των προσκέφαλων με εμπειρία ήχου με Dolby Atmos.

cle

Όπως σε κάθε Mercedes, έτσι και σε αυτή κυριαρχούν οι ψηφιακές καινοτομίες, παρέχοντας διαδραστική εμπειρία ψυχαγωγίας με εφαρμογές τρίτων και ένα νέο επίπεδο προσωπικών ρυθμίσεων με αυτοματοποιημένες λειτουργίες άνεσης (ρουτίνες).

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα εφίστασης προσοχής ATTENTION ASSIST, την ενεργή υποβοήθηση πέδησης, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, την υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας, το πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC.

cle

Φυσικά, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας επιλογών εξατομίκευσης, η οποία περιλαμβάνει αποκλειστικά χρώματα και υψηλής ποιότητας υλικά.

Οι κινητήρες της CLE

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα και ένα εξακύλινδρο κινητήρα. Όλα τα μοτέρ – βενζίνης και diesel - διαθέτουν ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG) δεύτερης γενιάς, με τη νέα μπαταρία να έχει αυξημένη ισχύ.

cle

Στη βάση υπάρχει η έκδοση CLE 200 με τους 204 ίππους, ακολουθεί η CLE 200 4MATIC με την ίδια ισχύ αλλά σύστημα τετρακίνησης και πιο πάνω βρίσκεται η CLE 300 4MATIC των 258 ίππων. Από πλευράς diesel, υπάρχει η επίσης δίλιτρη CLE 220 d που αποδίδει 200 ίππους. Πιο πάνω, συναντάμε την CLE 450 4MATIC με τον εξακύλινδρο 3.0 λίτρων κινητήρα των 381 ίππων, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Mercedes-AMG CLE 53 4MATICΑυτή πήρε τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.0 λίτρων από την CLE 450 και έκανε τις παρεμβάσεις της, προκειμένου το σύνολο να αποδίδει πλέον 455 ίππους με 600 Nm ροπή.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσα από το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+, ενώ το κιβώτιο 9G Speedshift έχει εξελιχθεί ειδικά από την AMG προκειμένου να προσφέρει ταχύτατες αλλαγές σχέσεων και σπορ αίσθηση. Κάπως έτσι, τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 4,2 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 km/h (250 km/h χωρίς το AMG Driver's Pack).

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα η νέα Mercedes CLA – Τιμές

cle

Η Mercedes-Benz θα προσφέρει επίσης τη CLE Coupé ως plug-in υβριδικό μοντέλο σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το αυτόματο 9G-TRONIC. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται η ανάρτηση άνεσης με δυνατότητα χαμηλώματος. Συνδυάζει κορυφαία οδηγική άνεση και σπορ αμεσότητα. Τα χαρακτηριστικά κύλισης, η απόσβεση και η σταθεροποίηση προσαρμόζονται συνεχώς και αυτόματα στις συνθήκες του οδοστρώματος. Προαιρετικά διατίθεται μια σπορ ανάρτηση με σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης.

Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz CLE: 

  • CLE 200: 64.630 €
  • CLE 200 4MATIC: 67.150 €
  • CLE 300 4MATIC: 70.200 €
  • CLE 450 4MATIC: 88.300 €
  • Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC: 100.450 €
  • CLE 220d: 66.750 €
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...