Αυτό είναι το νέο B-SUV της Alfa Romeo: Οι πρώτες εικόνες

Για πρώτη φορά ήρθαν στη δημοσιότητα εικόνες από το ολοκαίνουριο B-SUV που ετοιμάζει η Alfa Romeo. Δες πώς θα είναι.

  • -
  • -

Το ολοκαίνουριο B-SUV που ετοιμάζουν οι άνθρωποι της Alfa Romeo, κατά πάσα πιθανότητα θα νομάζεται Brennero. Αν και οι φήμες για την ονομασία του είναι γνωστές εδώ και καιρό, μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να μας δίνει έστω μια γεύση για την εμφάνισή του. Αυτό πλέον άλλαξε καθώς διέρρευσαν αρκετές εικόνες οι οποίες μπορεί να είναι ψηφιακά επεξεργασμένες, όμως δείχνουν με σαφήνεια τη σχεδίαση του ιταλικού B-SUV. Επιπλέον, σε αυτές μπορούμε να δούμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που θα τοποθετήσει η Alfa Romeo στο ολοκαίνουριο μοντέλο της.

Οι εικόνες του νέου μοντέλου με τα σήματα της Alfa Romeo βρήκαν τον δρόμο τους για τη δημοσιότητα μέσα από ένα site που ειδικεύεται σε κατασκοπευτικές εικόνες, το CocheSpias. Συγκεκριμένα, ο ισπανικός ιστότοπος έκανε μία ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), με μια σειρά από ψηφιακά δημιουργημένες εικόνες. Σε αυτές βλέπουμε το νέο SUV της Alfa Romeo από κάθε οπτική, δηλαδή από μπροστά, από το πλάι, καθώς και από πίσω. Επιπλέον, έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες από τις διαμορφώσεις του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/98398515242167ec88dc0d7a301331fa.jpg

Κοινή καταγωγή με FIAT 600, Jeep Avenger και Peugeot 2008

Το νέο B-SUV της ιταλικής μάρκας θα έχει κοινή καταγωγή με τα ολοκαίνουρια FIAT 600 και Jeep Avenger, αλλά και το ανανεωμένο Peugeot 2008, καθώς και οι τέσσερις μάρκες ανήκουν στον όμιλο της Stellantis.

Δείτε ακόμα: Νέα Alfa Romeo 33 Stradale: Supercar με V6 ή με ηλεκτρικό μοτέρ 750 ίππων

Έχοντας τα δεδομένα από τα προαναφερθέντα μοντέλα, στην ηλεκτρική εκδοχή αναμένεται να έχει έναν κινητήρα τοποθετημένο στον μπροστά άξονα ο οποίος θα αποδίδει 156 ίππους και θα διαθέτει ροπή 260 Nm, ενώ η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 54 kWh και θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία της τάξης των 400 km, περίπου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3a6ed87cfb9c3e1891fe54c4fe7b9084.jpg

Και σε βενζινοκίνητες εκδόσεις το νέο Alfa Romeo B-SUV

Σε δύο από τις εικόνες βλέπουμε τον πίνακα οργάνων, στον οποίο παρατηρούμε στα αριστερά να αναγράφεται D5. Αυτό υποδηλώνει την ύπαρξη αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Με βάση όσα γνωρίζουμε από το Jeep Avenger που παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγο καιρό, υπάρχουν τρία πιθανά κινητήρια σύνολα.

Το πρώτο είναι 1,5 λίτρων και πρόκειται για εκείνο που συναντάμε στα Jeep Renegade και Compass. Το δεύτερο είναι στα 1,2 λίτρα με 130 ίππους, ενώ το τρίτο είναι plug-in υβριδικό, επιλογή η οποία θα κάνει το νέο ιταλικό B-SUV τετρακίνητο. Η υλοποίηση κάποιας από τις παραπάνω λύσεις, δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για τις υπόλοιπες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/24f5820ea4bb9115f8e248b67f327667.jpg

Ό,τι μοτέρ κι αν επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν στην Alfa Romeo, κρίνοντας από τα τελευταία μοντέλα τους, περιμένουμε ένα αποτέλεσμα όμορφο στο μάτι, το οποίο θα συνεχίσει να ακολουθεί τις σχεδιαστικές επιλογές που έχει κάνει η μάρκα τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από την Tonale.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...