Τι είναι αυτά τα νούμερα στα πάρκινγκ της εθνικής οδού

Όποιος κινείται στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα έχει παρατηρήσει στους σταθμούς στάθμευσης κάποια νούμερα. Ελάχιστοι γνωρίζουν τι σημαίνουν.

  • -
  • -

Στον αυτοκινητόδρομο της Νέας Οδού, όπως και στην Ιονία αλλά και την Ολυμπία Οδό, εκτός από τους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α), λειτουργούν και χώροι προσωρινής στάθμευσης. Οι συγκεκριμένοι χώροι, εκτός από θέσεις για πάρκινγκ επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά και επαγγελματικών οχημάτων, διαθέτουν και τουαλέτες, ανοικτές 24 ώρες το 24ωρο.

noumera

Στους σταθμούς αυτούς – που λειτουργούν ως δημόσιες τουαλέτες – στο κέντρο των κτηρίων, αναγράφονται κάποια νούμερα. Οι αυτοκινητιστές, σίγουρα θα τα έχουν παρατηρήσει, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τι σημαίνουν πραγματικά. 

Δεν είναι τα νούμερα του κτηρίου αλλά η Χ.Θ.

Οι αριθμοί αυτοί αναφέρουν τη χιλιομετρική θέση, δηλαδή το τοπογραφικό σημείο, το οποίο ορίζεται κυρίως μεταξύ μεγάλων πόλεων απ΄όπου ξεκινά η αρίθμηση της μέτρησης των χιλιομετρικών αποστάσεων με άλλες πόλεις.

noumera

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το 084 στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, βρίσκεται το 84ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Εύζωνοι. Λίγα χιλιόμετρα πριν συναντούσατε τα 028, 034, 049, 064 και όσο προχωράτε τα νούμερα 091, 098, 115, 147, 157, 169 και ούτε καθεξής.

Δείτε ακόμη: Τι είναι αυτά τα κουτιά στη νησίδα της εθνικής οδού;

Αυτά τα νούμερα λοιπόν δεν έχουν τοποθετηθεί, όπως θεωρούν ορισμένοι, για να δείξουν τον αριθμό του κτηρίου, αλλά τη χιλιομετρική θέση, και τα συναντάμε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...