Πού κατασκευάζεται το Peugeot 408;

Πέρα από μοντέρνο και ξεχωριστό, το νέο crossover/SUV της Peugeot, το 408, έχει δύο πατρίδες γέννησης! Μία επί ευρωπαϊκού εδάφους και μία… επί ασιατικού.

  • -
  • -

Με τα crossover και τα SUV να έχουν κατακλίσει την αγορά, η προσθήκη ακόμη ενός που εντάσσεται στις κλασικές κατηγορίες και δεν κάνει τίποτα για να διαφοροποιηθεί, ελάχιστο αποτέλεσμα θα έχει.

Με αυτό το σκεπτικό η Peugeot θέλησε να πατήσει σε αγεωγράφητα νερά, δημιουργώντας ένα μοντέλο που θα μπορούσε να πει κανείς πως πάσχει από πολυσχιδή προσωπικότητα. Είναι crossover, hatchback, coupe; Σύμφωνα με τους Γάλλους είναι ένα fastback που αντλεί έμπνευση από το παρελθόν της μάρκας και χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της καινοτομίας.

Κατασκευάζεται σε δυο ηπείρους

Η ευρωπαϊκή παραγωγή του νέου Peugeot 408 λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο της εταιρείας στη γαλλική πόλη Mulhouse, σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής της Peugeot. Προκειμένου όμως να καλύψει τη ζήτηση και στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, την κινέζικη, η Peugeot φρόντισε ώστε να παράγει το 408 και στη Κίνα, στο εργοστάσιο της στην πόλη Chengdu.

Βέβαια, το 408 που κατασκευάζεται στην Κίνα, ονομάζεται 408 Χ τόσο για να διαφοροποιηθεί από το ευρωπαϊκό μοντέλο όσο και για να μην «μπερδεύει» του Κινέζους καταναλωτές με την προκάτοχη, σεντάν έκδοση του 408.

Στο Sochaux τα πρώτα 200 μοντέλα προ-παραγωγής

Προτού περάσει στο τελικό στάδιο παραγωγής του νέου 408, η Peugeot, είχε στήσει μια ξεχωριστή μονάδα κατασκευής, προκειμένου να τεστάρει εξονυχιστικά το νέο της δημιούργημα προτού πάρει και επίσημα το πράσινο φως.

Τα μοντέλα προ-παραγωγής έφεραν την κωδική ονομασία Peugeot 408 VRS. Σαράντα άτομα συμμετείχαν σε αυτό το πρότζεκτ εξέλιξης κατασκευάζοντας σχεδόν 200 μονάδες με ρυθμό μία κάθε τρεις ημέρες, προκειμένου να τεστάρουν εξονυχιστικά κάθε παράμετρο στην κατασκευή του μοντέλου. Σήμερα, στο εργοστάσιο Mulhouse εργάζονται 750 άτομα για την παραγωγή του Peugeot 408, κατασκευάζοντας ένα μοντέλο σε λιγότερο από 7 ώρες.

Η γκάμα των εκδόσεων του Peugeot 408

Tο εντυπωσιακό fastback με τα κουπέ χαρακτηριστικά και τα crossover στοιχεία, προσφέρεται με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο plug-in hybrid εκδόσεις με απόδοση 180 και 225 ίππων, και επιπλέον μία ακόμα με κινητήρα βενζίνης χωρίς υβριδική υποβοήθηση με τον γνωστό PureTech των 1.2lt και απόδοσης 130 ίππων.

Δείτε ακόμα: Video-Δοκιμή Peugeot 408

Σε ότι αφορά τις τιμές πώλησης του μοντέλου, η βασική έκδοση 1.2 PureTech 130 EAT8 Allure εκκινεί από τα 39.900 €.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...