Η BP αγοράζει φορτιστές από την Tesla – Θα κοστίσουν δεκάδες εκατομμύρια!

Ο γίγαντας του πετρελαίου επενδύει εδώ και καιρό στην ηλεκτροκίνηση, τοποθετώντας φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η τελευταία παραγγελία που έκανε είναι από την Tesla.

  • -
  • -

Η Tesla έχει καταφέρει να κυριαρχήσει μέχρι στιγμής στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, καταγράφοντας τις υψηλότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα έχει γίνει η εταιρεία με το πιο αναγνωρίσιμο όνομα στον χώρο.

Μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχίας οφείλεται στους Superchargers. Πρόκειται για το δίκτυο φορτιστών που ξεκίνησε να αναπτύσσει το 2012, περισσότερο από μία δεκαετία πριν. Η ανάπτυξη αυτού του δικτύου έκανε εύκολη την κατοχή ενός μοντέλου της μάρκας από τους καταναλωτές, στοιχείο που έφερε τις αυξημένες πωλήσεις στη συνέχεια.

bp-pulse-supercharger-tesla-model3-model-3-fortisi-fortistis

Γιατί η BP αγοράζει φορτιστές από την Tesla;

Η εμπειρία τόσων χρόνων έχει κάνει τους φορτιστές της Tesla να είναι από τους πιο γρήγορους της αγοράς, ωστόσο το μεγάλο πλεονέκτημά τους είναι ότι θεωρούνται από τους πιο αξιόπιστους, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται αλλά και την εμπειρία που αποκομίζει το κοινό από την καθημερινή επαφή μαζί τους.

Δείτε ακόμα: Φθηνότερη η φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Μειώνεται ο ΦΠΑ

Βλέποντας την ταχύτητα και την αξιοπιστία των φορτιστών της Tesla, η BP αποφάσισε να παραγγείλει μερικούς για το δίκτυο που αναπτύσσει η ίδια, προχωρώντας σε μία πολύ μεγάλη συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία.

bp-pulse-volkswagen-id.3-fortisi-fortistis

Πόσα εκατομμύρια θα δαπανήσει η BP για τους φορτιστές της Tesla;

Η συμφωνία προβλέπει ότι η BP θα προμηθευτεί Superchargers αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων (94,6 εκατ. ευρώ). Οι εν λόγω φορτιστές θα φέρουν τα σήματα της BP Pulse, δηλαδή της θυγατρικής η οποία έχει αναλάβει όλες τις δραστηριότητες του πετρελαϊκού γίγαντα οι οποίες σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.

BP-Pulse_fortisi-fortistis

Η τοποθέτηση των φορτιστών θα γίνει σε πρατήρια που έχει η BP στην Αμερική, αλλά και σε σημεία όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτοί οι φορτιστές θα φέρουν το σύστημα Magic Dock. Δηλαδή θα είναι συμβατοί με το βύσμα CCS (το ίδιο που χρησιμοποιείται στην Ευρώπη), αλλά και με το NACS.

Το NACS είναι ένα βύσμα φόρτισης το οποίο έχει αναπτύξει η Tesla, αρχικά μόνο για τα δικά της μοντέλα που κυκλοφορούν στην Αμερική. Ωστόσο, πλέον σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν ότι θα το υιοθετήσουν, για τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την αμερικανική αγορά.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Tesla θα κατασκευάσει φορτιστές για μία άλλη εταιρεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...