Volkswagen: Σε ποια χώρα θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2024;

Βλέποντας ότι η ζήτηση που υπάρχει για τα ηλεκτρικά της είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των θερμικών, η VW αποφάσισε να πουλά μόνο EV στη Νορβηγία.

  • -
  • -

Τέλος τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης από τις αρχές του 2024 στη Νορβηγία. Η Volkswagen θα στραφεί αποκλειστικά στην πώληση ηλεκτρικών μοντέλων στην εν λόγω αγορά δηλώνοντας μάλιστα πως σταματά να δέχεται παραγγελίες για οποιοδήποτε όχημα της κινείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, από τον Δεκέμβριο του 2023!

Η Νορβηγία επιλέγει μόνο ηλεκτρικά και plug-in hybrid

Στη Νορβηγία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και τα plug-in hybrid αντιπροσώπευαν το 93% όλων των πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο του 2023, με τα BEV να καταλαμβάνουν μάλιστα τη μερίδα του λέοντος.

Η VW έχει πουλήσει 102.000 BEV στη Νορβηγία τα τελευταία 10 χρόνια και έκρινε πως δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη, στη συγκεκριμένη αγορά, να προσφέρει στους καταναλωτές αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το EV βέβαια με τις περισσότερες πωλήσεις της Νορβηγίας παραμένει το Tesla Model Y με περίπου 20.202 πωλήσεις φέτος. Πίσω από το Model Y όμως, ακολουθεί το VW ID.4 με 5.832 πωλήσεις φέτος, όντας ελαφρώς πιο μπροστά από το αδελφό μοντέλο του ομίλου VW, το Skoda Enyaq, το οποίο ταξινόμησε 4.730 μονάδες.

Δείτε ακόμα: Νέα VW ID.4 & ID.5, με περισσότερη ισχύ και αυτονομία πάνω από 550 km

Η VW λοιπόν βλέποντας την απήχηση που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη σκανδιναβική χώρα και έχοντας στα πλάνα της το λανσάρισμα πολλών ακόμα ηλεκτρικών προτάσεων το προσεχή διάστημα, πήρε αυτήν την απόφαση, από την οποία βέβαια δεν ξεκαθάρισε τι μέλλει γενέσθαι με τα επαγγελματικά της μοντέλα, τα οποία ακόμα δεν έχουν εξηλεκτριστεί πλήρως. Ίσως μέρος της γκάμας των επαγγελματικών της προτάσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης να συνεχίσει να πωλείται κανονικά για λίγο ακόμα και στη Νορβηγία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...