Νέα Volkswagen ID.4 & ID.5: Περισσότερη ισχύς και αυτονομία πάνω από 550 km

Σημαντικές αναβαθμίσεις έρχονται στα ηλεκτρικά SUV ID.4 και ID.5, τα οποία αποκτούν νέο infotainment και νέο πιο αποδοτικό σύστημα κίνησης.

  • -
  • -

Η Volkswagen μόλις αποκάλυψε τα ανανεωμένα ID.4 και ID.5. Τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα θα προσφέρονται πλέον με την ολοκαίνουργια γενιά λογισμικού infotainment. Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις Pro και GTX θα διαθέτουν νέο σύστημα κίνησης με περισσότερη ισχύ, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο αποδοτικό, χαρίζοντας έτσι μεγαλύτερη αυτονομία.

Με αυτονομία 550 km και 75% περισσότερη ροπή

Ο ηλεκτροκινητήρας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ID.7, προσφέρει σημαντικά περισσότερη ισχύ σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό μεταφράζεται σε αυτονομία που αγγίζει τα 550 km σε κύκλο WLTP για το ID.4, ενώ το coupe crossover ID.5 πλέον φτάνει τα 556 km. Είναι βασικό να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει παραμείνει ίδια στις 77 kWh και όλη τη διαφορά την κάνει το νέο ηλεκτρικό μοτέρ. Πλέον η ισχύς στα πισωκίνητα ID.4 Pro και ID.5 Pro ανεβαίνει από τους 204 στους 286 ίππους, ενώ η ροπή έχει ανέβει από τα 310 Nm στα 545 Nm!

side

Περνώντας στο τετρακίνητο ID.4 Pro 4MOTION, όπως είναι φυσικό και εδώ έχουμε μία αύξηση στην ισχύ με την απόδοση πλέον να φτάνει τους 299 ίππους από τους 265 που ήταν πριν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι κορυφαίες GTX εκδόσεις των ID.4 και ID.5, οι οποίες πλέον αγγίζουν τους 340 ίππους. Αυτό μεταφράζεται σε ταχύτερα 0-100 km/h (5,4 sec), ενώ η τελική τόσο στις εκδόσεις Pro όσο και στις GTX αγγίζει τα 180 km/h.

gtx

Ταχύτερη φόρτιση με ισχύ έως και 175 kW

Αν και οι πισωκίνητες εκδόσεις θα συνεχίσουν να διαθέτουν την δυνατότητα ταχυφόρτισης με ισχύ έως και 135 kW, οι τετρακίνητες εκδόσεις πλέον θα προσφέρονται με δυνατότητα φόρτισης σε DC που αγγίζει τα 175 kW. Αυτό μεταφράζεται σε 178 km αυτονομίας μέσα σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Να πούμε πως βελτιώσεις συναντάμε και στην βασική έκδοση με την μπαταρία των 52 kWh, η οποία πλέον θα μπορεί να φορτίσει με μέγιστη ισχύ 115 kW αντί για 110.

Δείτε ακόμη: Τέλος το Volkswagen Up! Με τι θα αντικατασταθεί;

Με νέο λογισμικό infotainment και μεγαλύτερη οθόνη

Τα δύο ηλεκτρικά SUV εκτός από τα κινητήρια σύνολα τους όμως, βελτίωσαν και την εμπειρία χρήστη εντός της καμπίνας. Σε αυτό το πλαίσιο, τα ID.4 και ID.5 πλέον θα χρησιμοποιούν το νέο λογισμικό infotainment τελευταίας γενιάς το οποίο είναι πολύ πιο γρήγορο και προσφέρει περισσότερες λειτουργίες. Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με νέα μεγαλύτερη οθόνη από την στάνταρ έκδοση με διαγώνιο που φτάνει τις 12,9 ίντσες.

inside

Το σύστημα infotainment διαθέτει μια εντελώς νέα δομή μενού, ενώ το Digital Cockpit και το προαιρετικό head-up display έχουν βελτιωθεί. Τα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό και την ένταση του ήχου είναι πλέον φωτιζόμενα, ενώ νέα έιναι και η λογική λειτουργιάς για τα χειριστήρια στο τιμόνι. Επιπλέον, η Volkswagen αφαίρεσε τον επιλογέα του κιβωτίου από το πλάι του ψηφιακού πίνακα οργάνων και τον τοποθέτησε ως ξεχωριστό διακόπτη στην κολόνα του τιμονιού – όπως είδαμε και στο ID.7.

2

Νέο είναι και το λογισμικό για τις φωνητικές εντολές, το οποίο πλέον ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια σε φυσικές εντολές και προσφέρει νέες λειτουργίες, όπως πληροφόρηση για τον καιρό, την κατάσταση αθλητικών γεγονότων αλλά και το χρηματιστήριο. Τέλος, προαιρετικά θα προσφέρεται και ένα νέο premium ηχοσύστημα από την Harman Kardon με ισχύ 480 Watt και 10 ηχεία (συμπεριλαμβανομένων κεντρικού ηχείου και subwoofer).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...