Ποιο είναι το πιο ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα; Πόσο κοστίζει;

Ένα μοντέλο που ξυπνάει συναισθήματα με 761 άλογα, κι ας μην έχει κινητήρα βενζίνης που να ακούγεται από χιλιόμετρα. Αυτό είναι το EV με τη μεγαλύτερη τιμή στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Τα όνειρα στην αυτοκίνηση μερικές φορές μπορεί να κοστίζουν αρκετά ακριβά, όμως είναι ακριβώς εκείνα που μία τυχαία συνάντηση μαζί τους στον δρόμο μας κάνει να εντυπωσιαστούμε, να γυρίσουμε το κεφάλι και να ακολουθήσουμε τη σιλουέτα τους καθώς μας προσπερνάνε.

Σε αυτή τη φυλή ανήκει και το πιο ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ηλεκτρικής αγοράς, αφού και μόνο η ανάγνωση των τεχνικών του προδιαγραφών μας κάνει να θέλουμε να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του, έστω και για λίγα λεπτά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/aefb4928693e578296d23301b96dabb9.jpg

Σύμβολα κύρους και πλούτου, αλλά και ανόθευτες οδηγικές μηχανές!

Φυσικά αυτό συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της μάρκας στην οποία ανήκει το ακριβότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς, καθώς πρόκειται για αυτοκίνητα που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή και το συναίσθημα των περισσότερων, τόσο με τη σχεδίαση όσο και με τις επιδόσεις τους.

Δείτε ακόμα: Τα 5+1 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ μέχρι 50.000 ευρώ

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα αυτής της μάρκας διατηρούν τον σκληροπυρηνικό τους χαρακτήρα και την εστίαση στην οδήγηση, παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή η κατοχή τους αποτελεί σύμβολο πλούτου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/466c1832427be3305bec848d2397eeb2.jpg

Το πιο ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Η μάρκα για την οποία μιλάμε είναι η Porsche και το μοντέλο που έχει τον τίτλο του ακριβότερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι η Taycan Cross Turismo στην έκδοση Turbo S. Μάλιστα, η Taycan καταφέρνει με τις υπόλοιπες εκδοχές αμαξώματος στις οποίες προσφέρεται να κατέχει επίσης τη δεύτερη, αλλά και την τρίτη θέση στη λίστα με τα πιο ακριβά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Ελλάδας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b732c46a64259e8d27e2f5e85bc1610d.jpg

Συγκεκριμένα, η Taycan Cross Turismo Turbo S κοστίζει 208.480 ευρώ, με την Taycan Sport Turismo Turbo S να κοστίζει 207.990 ευρώ και την «απλή» Taycan Turbo S στις 207.000 ευρώ. Οι τρεις εκδοχές αμαξώματος της Porsche Taycan προσφέρονται σε πολλές εκδόσεις ισχύος, όμως το Turbo S είναι εκείνο που αποδίδει τα περισσότερα άλογα, γι’ αυτό είναι κι εκείνο με το μεγαλύτερο κόστος.

Για να φύγουμε από την Porsche και να βρούμε το επόμενο ακριβότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα πρέπει να πάμε στις 175.000 ευρώ που κοστίζει η Mercedes-Benz EQS στην έκδοση AMG 53 4MATIC των 658 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...