To επόμενο Mazda MX-5 είναι ένα όνειρο - Η μεγάλη καινοτομία του

Το κορυφαίο roadster όλων των εποχών θα επιστρέψει με μια εμφάνιση που συναρπάζει, όπως αποκάλυψε η Mazda.

  • -
  • -

Στην έκθεση Αυτοκινήτου της Ιαπωνίας, η Mazda αποκάλυψε ένα πρωτότυπο που όπως όλα δείχνουν, αποτελεί τον προάγγελο του υπέροχου MX-5. Στο Japan Mobility Show, την παράσταση έκλεψε το Iconic SP, ένα όχημα με εκπληκτική σχεδίαση που συνεχίζει την παράδοση των τετράτροχων δημιουργημάτων με πάθος και ψυχή.

iconic sp

Το concept car χρησιμοποιεί τον περιστροφικό κινητήρα με δύο ρότορες και την ηλεκτρική πλατφόρμα, μια προσέγγιση εξέλιξης που εισήγαγε η ιαπωνική εταιρεία στο πιο πρόσφατο Mazda MX-30 R-EV. Το πρωτότυπο είναι ένα compact sports car, σχεδιασμένο για τα σύγχρονα δεδομένα, το οποίο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία προϊόντων που ικανοποιούν την αγάπη των πελατών της για την οδήγηση και τα αυτοκίνητα.

iconic sp

Ο σχεδιασμός του νέου Iconic SP, επιτυγχάνει χαμηλότερο κέντρο βάρους, για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις οδήγησης. Οι μοναδικές αναλογίες του είναι δυνατές λόγω του χαμηλού του καπό, κάτι που επιτεύχθηκε τοποθετώντας τον ελαφρύ και συμπαγή περιστροφικό κινητήρα στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Μοναδική τεχνολογία με υδρογόνο

Η ιδέα ενός διπλού ρότορα περιστροφικού ηλεκτρικού συστήματος, έχει ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά κλιμακούμενο κινητήρα με ευέλικτη διάταξη και δυνατότητα καύσης μιας ευρείας γκάμας καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου, καθιστώντας το μια μοναδική τεχνολογία της Mazda, ιδανική για τα sports car. Και όσο η μπαταρία φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμη ενέργεια, η οδήγηση καθίσταται ουδέτερη από αποτύπωμα άνθρακα.

iconic sp

Κατά την αποκάλυψη του concept car, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Masahiro Moro, δήλωσε πως στόχος είναι το πρωτότυπο να βγει στην παραγωγή και η φίρμα να φτιάξει ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα της κατηγορίας.

iconic sp

Δείτε ακόμη: Mazda MX-5 2024: Το μεγαλύτερο facelift μέχρι σήμερα – Τι αλλάζει;

«Αγαπάμε το MX-5, και ο κόσμος αγαπά το MX-5. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη χαρά της οδήγησης που αντιπροσωπεύει το MX-5, και το Iconic SP, με το διπλό περιστροφικό κινητήρα ηλεκτρικής μονάδας κίνησης, είναι η ονειρεμένη λύση μας. Ένα όνειρο στο οποίο θα δουλέψουμε σκληρά για να το κυκλοφορήσουμε. Η Mazda θα προσφέρει πάντα οχήματα που θα υπενθυμίζουν στους ανθρώπους ότι τα αυτοκίνητα είναι αγνή χαρά και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους», ανέφερε ο πρόεδρος της Mazda.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...