Ο μεγάλος δρόμος της Αθήνας που ανοίγει ξανά

Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας, υποσχέθηκε πως θα δώσει εκ νέου στην κυκλοφορία τον συγκεκριμένο δρόμο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

  • -
  • -

Ήταν το 2020, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αποφάσισε να μετατρέψει τη Βασιλίσσης Όλγας άτυπα σε πεζόδρομο. Λίγο αργότερα υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της λεωφόρου και τη μετατροπή της μόνιμα σε πεζόδρομο στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου», ένα έργο που προκάλεσε αντιδράσεις και εκ του αποτελέσματος πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.

vas olgas

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε πρόσφατα πως ένα από τα μέτρα που θα γίνουν άμεσα, μόλις αναλάβει και επίσημα τη διοίκηση στον δήμο, είναι να δώσει και πάλι στην κυκλοφορία για τα οχήματα τη Βασιλίσσης Όλγας.

Πότε θα ανοίξει η Βασιλίσσης Όλγας

Με την επιστροφή των αυτοκινήτων στη λεωφόρο, αναμένεται να αποσυμφοργηθεί η κυκλοφορία στην πόλη και ειδικά σε περιοχές όπως το Παγκράτι και η Καισαριανή.

vas olgas

Η Βασιλίσσης Όλγας είναι κεντρική λεωφόρος της Αθήνας, με την οποία η λεωφόρος Αμαλίας συνδέεται με τη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου. Έλαβε την ονομασία της προς τιμήν της βασίλισσας Όλγας. Ένθεν και ένθεν της λεωφόρου Όλγας βρίσκονται οι στύλοι του Ολυμπίου Διός και ο Εθνικός Κήπος, ενώ στη μια λωρίδα της λεωφόρου περνάει το τραμ.

Δείτε ακόμη: Οριστικό: Μπαίνουν 750 νέες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας

Το άνοιγμα της λεωφόρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...