Στην Ελλάδα το νέο MINI Countryman - Δείτε τις τιμές του

Η τρίτη γενιά του MINI Countryman έφτασε στη χώρα μας, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές του νέου SUV της με βενζινοκινητήρα 1.5 ή 2.0 λίτρων.

  • -
  • -

Το MINI Countryman από τότε που παρουσιάστηκε, έφερε νέα δεδομένα στην κατηγορία των SUV με τη σχεδίαση και το στυλ του. Μέσα από δύο άκρως επιτυχημένες γενιές ωρίμασε όσο χρειαζόταν και τώρα, λανσάρεται στην τρίτη του γενιά (U25), με ακόμη περισσότερη τεχνολογία, χώρους και ποιότητα, αλλά και το στυλ που πάντα συνοδεύει τα δημιουργήματα της μάρκας. H εμπορική του πορεία στην Ελλάδα θα ξεκινήσει με τους δύο βενζινοκινητήρες της γκάμας που αγγίζουν σε απόδοση έως και τους 300 ίππους, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν κι άλλες επιλογές, όπως η αμιγώς ηλεκτρική που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Με ποιους κινητήρες έρχεται το MINI Countryman;

Η βασική έκδοση του νέου MINI Countryman εφοδιάζεται με τον γνωστό, τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων ο οποίος ενισχύεται και από mild hybrid τεχνολογία για κορυφαία αποδοτικότητα. Ο μικρός ηλεκτροκινητήρας του υβριδικού συστήματος αποδίδει 19 ίππους με 55 Nm ροπή και βοηθά τόσο στις χαμηλές, όσο και στις μεσαίες στροφές, ενώ περιορίζει την κατανάλωση σε αστικές συνθήκες βοηθώντας το έργο του βενζινοκινητήρα. Συνολικά, αποδίδονται 170 ίπποι με 280 Nm, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις.

Το επόμενο βήμα στην γκάμα του MINI Countryman είναι και το… κορυφαίο, καθώς μιλάμε για την έκδοση John Cooper Works. Εδώ, έχουμε έναν τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων χωρίς υβριδική υποβοήθηση, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους με 400 Nm ροπή. Φυσικά οι επιδόσεις είναι υπεράνω κριτικής με 0-100 km/h σε 5,4 sec και τελική ταχύτητα στα 250 km/h, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις και συνοδεύεται από το σύστημα τετρακίνησης ALL4. Ο συγκεκριμένος κινητήρας διατίθεται σε μια και μοναδική έκδοση (John Cooper Works). Αργότερα περιμένουμε κι άλλες προτάσεις στην γκάμα του MINI Countryman, όπως η Plug-In Hybrid με το όνομα SE. 

Οι τιμές του MINI Countryman στην Ελλάδα

Η ελληνική αντιπροσωπεία της MINI δημοσιοποίησε τον διαμορφωτή του νέου Countryman, μέσα από τον οποίο βλέπουμε και τις τιμές του μοντέλου, αφού δεν έχει ανέβει για την ώρα νέος επίσημος τιμοκατάλογος. Σε κάθε περίπτωση, οι εκδόσεις του μοντέλου είναι συνολικά πέντε, με δύο κινητήρες και αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Με δεδομένα την απόδοση των 170 ίππων από τη βασική έκδοση, το 7άρι διπλοσύμπλεκτο αυτόματο σασμάν και τις τεχνολογίες που συνοδεύουν το νέο Countryman, οι τιμές του είναι αρκετά ανταγωνιστικές για την κατηγορία των C-SUV.

  • MINI Countryman 1.5 Turbo mHEV 170 PS Auto Essential Style: 34.500 €
  • MINI Countryman 1.5 Turbo mHEV 170 PS Auto Classic Style: 37.900 €
  • MINI Countryman 1.5 Turbo mHEV 170 PS Auto Favoured Style: 38.500 €
  • MINI Countryman 1.5 Turbo mHEV 170 PS Auto John Cooper Works Style: 41.451 €
  • MINI Countryman 2.0 Turbo 300 PS ALL4 Auto John Cooper Works: 57.750 €

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...