Toyota: Προ των πυλών το πρώτο ηλεκτρικό Land Cruiser

H Toyota μέσω του πρωτότυπου Land Cruiser SE, δείχνει ότι το μέλλον του θρυλικού τετρακίνητου μοντέλου της, θα είναι… ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Παρότι πρωτότυπο και με ελάχιστες τεχνικές λεπτομέρειες προς το παρόν, το Land Cruiser SE concept, μαρτυρά την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Toyota στο εγγύς μέλλον, σε ότι αφορά το κορυφαίο εκτός δρόμου μοντέλο της.

Η αποκάλυψη έγινε στις ΗΠΑ, σε μια αγορά όπου η Toyota επέστρεψε πρόσφατα με την τελευταία γενιά του θερμικού Land Cruiser, και στην οποία δίχως άλλο, ποντάρει πολλά για το εμπορικό μέλλον και του ηλεκτρικού της μοντέλου.

 Έχει βέβαια να αντιμετωπίσει και έντονο ανταγωνισμό από αντίστοιχες ηλεκτρικές προτάσεις της Rivian, της Ford, της Jeep κ.ο.κ., οπότε η μάχη στο μέλλον αναμένεται το λιγότερο… καυτή.  

Με νέας γενιάς μπαταρίες

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser SE, να εφοδιάζεται με τρεις σειρές καθισμάτων, να κρύβει στα ενδότερα του μια συστοιχία μπαταριών υψηλής απόδοσης νέας γενιάς της ιαπωνικής φίρμας (High-Performance, ιόντων λιθίου) και δυο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα. Η ισχύς, η ροπή, η χωρητικότητα των μπαταριών ή η αυτονομία παραμένουν προς ώρας άγνωστα ως στοιχέια.

Το σχέδιο του ηλεκτρικού Toyota Land Cruiser SE είναι άκρως φουτουριστικό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να είναι και αυτό, που εν τέλει θα περάσει στην παραγωγή. Άλλωστε, η νέα ηλεκτρική εποχή στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας δίνει τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να «παίξουν» χωρίς περιορισμούς με τις φόρμες των αυτοκινήτων ή εάν προτιμάτε καλύτερα με μεγαλύτερη ευχέρεια σε σχέση με το θερμικό παρελθόν, από τη στιγμή που απουσιάζουν τα τόσα πολλά κινούμενα μέρη ενός συστήματος κίνησης με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμα: Η Toyota ετοιμάζει «μίνι» Land Cruiser με τιμή 25.000 €

Η Toyota υποστηρίζει ότι οι εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου θα παραμείνουν αναλλοίωτες και στη νέα ηλεκτρική version του, παρότι οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα όχημα με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, σε σχέση με το παρελθόν, και λιγότερο ίσως «συμβατό» με λάσπες, νεροφαγώματα και κακοτράχαλα μέρη.

Μέχρι όμως να ανακοινωθούν όλες οι επίσημες πληροφορίες δε μπορεί κανείς παρά να κάνει εικασίες για το πόσο off road θηρίο θα είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser SE.    

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...