Toyota: Ετοιμάζει «μίνι» Land Cruiser με τιμή 25.000 €

Η Toyota ετοιμάζει κίνηση ματ, έχοντας στα σκαριά τη δημιουργία ενός μικρού Land Cruiser, με προσιτή τιμή πώλησης και κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες.

  • -
  • -

Η Toyota είναι έτοιμη να αποκαλύψει το Land Hopper, το μίνι Land Cruiser δηλαδή, στην προσεχή έκθεση κινητικότητας στην Ιαπωνία, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην κλάση των μικρών και προσιτών τετρακίνητων εκτός δρόμου οχημάτων. Εάν δε, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν το μοντέλο να εκκινεί από τα 25.000 €, ψάξτε για τον δεύτερο…

Νωρίτερα φέτος, η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά Land Cruiser, σηματοδοτώντας μάλιστα και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του θρυλικού της μοντέλου στην αγορά των ΗΠΑ. Λίγο αργότερα, οι Ιάπωνες τάραξαν ξανά τα νερά, παρουσιάζοντας μια teaser φωτογραφία η οποία ναι μεν δεν αποκάλυπτε πολλά ωστόσο, μπορούσε κανείς εύκολα να διακρίνει σε αυτή τη μυστηριώδη εικόνα τη σιλουέτα ενός compact off-road μοντέλου.

Μάλιστα, η Toyota φρόντισε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, ανακοινώνοντας πως στα σχέδια της είναι η επέκταση της γκάμας του Land Cruiser, με ένα μοντέλο έκπληξη! Αυτό το μοντέλο όπως όλα μαρτυρούν θα είναι το Land Hopper, ένα Land Cruiser δηλαδή υπό κλίμακα, προσιτό σε τιμή αγοράς αλλά το ίδιο «μάχιμο» με τον μεγάλο αδερφό του εκτός δρόμου.

Το αντίπαλο δέος των Ford Bronco και Suzuki Jimny

Οι πληροφορίες θέλουν την Toyota να έχει ήδη κατοχυρώσει το όνομα αυτό (Land Hopper) ως εμπορικό σήμα από τις 8 Αυγούστου, καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα στο ιαπωνικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε βέβαια στο σημείο αυτό, ότι δεν είναι απαραίτητο το νέο αυτό μοντέλο της Toyota να κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές ως Land Hopper. Για παράδειγμα, ανάλογα με την αγορά και την στρατηγική της ιαπωνικής φίρμας, ενδέχεται το Land Hopper να ονομάζεται FJ Cruiser στις ΗΠΑ ή να επιλεγεί κάποιο άλλο λεκτικό για την ευρωπαϊκή αγορά.

Δείτε ακόμα: Πότε έρχονται τα νέα ηλεκτρικά Toyota με αυτονομία 1.000 km;

Το πιο ενδιαφέρον βέβαια στο μελλοντικό δημιούργημα της Toyota, είναι η τιμή του! Το συμπαγές off-road όχημα, φημολογείται ότι θα εκκινεί κάτω από τα 25.000 € στην Ευρώπη και 27.000 $ στις ΗΠΑ!  Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, οι διαστάσεις του θα είναι λίγο μικρότερες από του Toyota Corolla Cross, ενώ για την κίνηση του θα χρησιμοποιεί κινητήρες βενζίνης αλλά και υβριδικά συστήματα κίνησης.

Με την κίνηση της αυτή η Toyota, θέλει προφανώς να βάλει δύσκολα στο Ford Bronco στην αγορά των ΗΠΑ αλλά και στο Suzuki Jmny στην Ευρώπη. Η αποκάλυψη του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί επίσημα στο Japan Mobility Show στα τέλη Οκτωβρίου, με την παραγωγή να ξεκινά όπως μαρτυρούν οι πληροφορίες το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...