Νέος κινητήρας υδρογόνου κερδίζει σε ισχύ ανά λίτρο την Bugatti Chiron!

Η AVL, βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης ενός εντυπωσιακού σε προδιαγραφές κινητήρα υδρογόνου αποδεικνύοντας, ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

  • -
  • -

Η AVL, μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, πρόσφατα ανακοίνωσε επίσημα ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης ενός υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα υδρογόνου 2,0 lt, του οποίου οι προδιαγραφές προκαλούν… ζάλη.

Το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της AVL που ανέλαβε το πρότζεκτ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κινητήρας στην παρούσα φάση βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Γκρατς όντας έτοιμος να εφοδιάσει ένα αυτοκίνητο και να αποδείξει στην πράξη τις τεράστιες δυνατότητες του.

Μόνο ο 2,0 lt κινητήρας της Mercedes-AMG έχει μεγαλύτερη ισχύ ανά λιτρο

Στη γλώσσα των αριθμών, το μηχανικό σύνολο της AVL αποδίδει 405 PS στις 6.500 rpm και 500 Nm ροπής μεταξύ 3.000 και 4.000 rpm. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ο κινητήρας αποδίδει 202,5 PS/lt.

Αυτή η «επίδοση» είναι καλύτερη από της Bugatti Chiron (185 PS/lt) και ελαφρώς υποδεέστερη από του SSC Ultimate Aero TT, το οποίο βέβαια εφοδιάζεται με V8 biturbo μοτέρ 6,3 lt (202,8 PS/lt). Στην κορυφή ωστόσο παραμένει ακόμα ο εξαιρετικός δίλιτρος κινητήρας της Mercedes-AMG με την εντυπωσιακή αναλογία των 210,5 PS/lt.

«Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κινητήρα χρησιμοποιώντας ως καύσιμη ύλη το υδρογόνο», δήλωσε η Ellen Lohr, Διευθύντρια στο τμήμα Motorsport της AVL. «Ο στόχος της AVL RaceTech είναι να οδηγήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ένα βιώσιμο μέλλον. Με την ανάπτυξη του αυτού του κινητήρα υψηλής απόδοσης (ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, στον οποίο το υδρογόνο καίγεται περίπου με τον ίδιο τρόπο που καίγεται η βενζίνη, στους κινητήρες των αυτοκινήτων που ξέρουμε μέχρι σήμερα) έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του οράματος» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα: Παραγωγή καθαρού υδρογόνου στην Ελλάδα

Παρότι ο κινητήρας προορίζεται σε πρώτη φάση για τις ανάγκες αγωνιστικών οχημάτων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμπλουτίσει στο εγγύς μέλλον και αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής με την AVL να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με έναν μεγάλο κατασκευαστή του οποίου το όνομα όμως κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...