Οδηγός έφαγε πρόστιμο 1,4 εκατ. - Τι συνέβη;

Ένας οδηγός συνελήφθη να κινείται με 155 km/h σε δρόμο με όριο ταχύτητας τα 90 km/h, με την αστυνομία να του επιβάλλει πρόστιμο 1,4 εκατ.!

  • -
  • -

Κατά καιρούς έχουμε «δει» σε διάφορες περιοχές του κόσμου οι Αρχές να συλλαμβάνουν οδηγούς οι οποίοι υπερέβησαν -κατά πολύ- τα ανώτατα όρια ταχύτητας. Ανάλογα μάλιστα με τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας, κάποιοι τιμωρήθηκαν ακόμα και με 6ψήφια πρόστιμα καθώς το χρηματικό ύψος της παράβασης «πήγαινε» σύμφωνα με το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα του παραβάτη οδηγού. Στην Georgia όμως των ΗΠΑ, η κατάσταση «ξέφυγε» για τα καλά με την Αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, αξίας, 1,4 εκατ. δολαρίων!

Το πρόστιμο «Super Speeder»

 Η ιδέα του προστίμου «Super Speeder» είναι σχετικά νέα στην εν λόγω πολιτεία των ΗΠΑ και έχει ως στόχο της, να αποτρέψει τους οδηγούς από την καταπάτηση των ορίων ταχύτητας. Κάτι που κατάλαβε μάλλον με τον πιο άσχημο τρόπο ο παραβάτης οδηγός της κομητείας Chatham της Georgia, Connor Cato.

Το WSAV, ένας τοπικός σταθμός του NBC στην εν λόγω πολιτεία, επικοινώνησε με τον Connor Cato όταν ο τελευταίος, έκπληκτος, διαπίστωσε ότι το πρόστιμό που έλαβε για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας των 90 km/h (κινούνταν με 155 km/h), έφτασε τα 1,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Cato ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι αρχικά νόμιζε ότι έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος στην κλήση αλλά αφού επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές του επιβεβαίωσαν ότι το πρόστιμο ήταν πέρα για πέρα αληθινό!

Ο ίδιος κινήθηκε νομικά κατά της πολιτείας ισχυριζόμενος ότι σύμφωνα με τους νόμους το μέγιστο ποσό για μια παράβαση ορίου ταχύτητας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερο από 5.000 $. Τέτοιες ποινές, όπως η δική του, έχουν επιβληθεί μόνο σε σοβαρότατα αδικήματα όπως διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες κ.α.

Το WSAV επικοινώνησε κατόπιν με τις αρμόδιες αρχές στην πολιτεία της Georgia οι οποίες επιβεβαίωσαν στο ειδησεογραφικό δίκτυο ότι δεν πρόκειται για κάποιο… τυπογραφικό λάθος και ότι το πρόστιμο ισχύει κανονικά!

Η πληρωμή του προστίμου, θα κριθεί… στα δικαστήρια

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι ο παραβάτης οδηγός θα πληρώσει τελικά αυτό το ποσό. Την απόφαση θα λάβει το δικαστήριο σύντομα. Που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αθωώσει τον οδηγό!

Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο οι Αρχές της Georgia, θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους καταπατούν ή σκοπεύουν να καταπατήσουν τα όρια ταχύτητας στην πολιτεία ότι θα πρέπει να το σκεφτούν δυο και τρεις φορές προτού παραβούν το νόμο. Διότι το πρόστιμο θα είναι απλησίαστο για την πλειονότητα των οδηγών οι οποίοι θα εύχονται να «πέσουν» σε κάποιο «καλό» δικαστή που δε θα επικυρώσει τελεσίδικα την ποινή.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η ακριβότερη κλήση που έχει δοθεί ποτέ για ταχύτητα

Παρόλα αυτά, ακόμα και στο καλύτερο σενάριο, οι παραβάτες οδηγοί θα έχουν επιβαρυνθεί με τα δικαστικά έξοδα, θα πληρώσουν σίγουρα ένα υψηλό ποσό για την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και αν αποδειχτεί ότι είναι κατά συρροή παραβάτες, ο δικαστής θα έχει το δικαίωμα να επικυρώσει βάσει νόμου την παράβαση, που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει να την πληρώσει, θα οδηγείται στη φυλακή…  Είναι μια πρακτική που όπως δηλώνουν Αρχές στη Georgia σύντομα θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...