Ποιος κατασκευαστής supercar δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα;

Με κρυπτονομίσματα θα μπορεί πλέον κανείς να αποκτήσει όποιο supercar της Ferrari επιθυμεί. Από τη 296 GTB έως την Purosangue…

  • -
  • -

Η Tesla είχε σύρει τον χορό των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στο χώρο του αυτοκινήτου ήδη από το 2020. Πρόσφατα βέβαια ο Elon Musk έδωσε εντολή να σταματήσει η όλη διαδικασία λόγω περιβαλλοντικών… ανησυχιών. Τη σκυτάλη όμως πλέον πήρε με κάθε επισημότητα η Ferrari.

Πρώτα στις ΗΠΑ και μετά παγκοσμίως

Οι Ιταλοί, άρχισαν να δέχονται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα για τα supercars τους στις ΗΠΑ σε πρώτη φάση και κατόπιν… σε όλο τον κόσμο. Ο επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ της Ferrari, Enrico Galliera, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε γιατί πάρα πολλοί πελάτες της εταιρείας δραστηριοποιούνται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούσαν εδώ και καιρό από τη Ferrari να επιτρέψει τις συναλλαγές και με crypto!

Η Ferrari έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από 1.800 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ το πρώτο 6μηνο του 2023, χωρίς ωστόσο ο Galliera να αποκαλύψει πόσα από αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποκτηθεί με κρυπτονομίσματα.

Η ιταλική εταιρεία, η οποία πούλησε 13.200 αυτοκίνητα το 2022, με τιμές που ξεκινούν από 200.000 ευρώ και φτάνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα πληρωμών με κρυπτονομίσματα και στην Ευρώπη έως το πρώτο τρίμηνο του 2024 και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές του κόσμου όπου είναι νομικά αποδεκτά τα crypto’s. Στην Κίνα πάντως ακόμα η αγορά είναι επιφυλακτική με αυτού του είδους τις πληρωμές…

Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (EMEA) είναι οι μεγαλύτερες αγορές για την Ferrari, αντιπροσωπεύοντας το 46% επί του συνόλου των πωλήσεων της το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. «Η δυνατότητα συνδιαλλαγών με κρυπτονομίσματα θα μας βοηθήσει να προσελκύσουμε νέους πελάτες στην εταιρεία μας» δήλωσε ο Enrico Galliera στο Reuters, δικαιολογώντας την απόφαση της Ferrari να στραφεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Η BitPay συνεργάτης της Ferrari

Η Ferrari έχει στραφεί σε έναν από τους μεγαλύτερους «παρόχους» crypto’s στον κόσμο, τη BitPay αλλά σύντομα θα επιτρέψει συναλλαγές και σε bitcoin, ether και USDC, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει κι άλλους «παρόχους» κρυπτονομισμάτων ανάλογα με τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Δείτε ακόμα: Η Ferrari που θα σπάσει το ρεκόρ πώλησης των 70 εκατ. $

«Οι τιμές δεν θα αλλάξουν, ούτε φυσικά θα υπάρξουν κρυφές προσαυξήσεις εάν πληρώσει κανείς με κρυπτονομίσματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Galliera. Βέβαια, τελευταία παρατηρείται η τάση πολλές μεγάλες εταιρείες που δέχονταν κρυπτονομίσματα να σταματούν τις εν λόγω συναλλαγές, καθώς η αστάθεια που εμφανίζουν τα crypto’s αλλά και η υψηλή ενέργεια που απαιτούν κατά την εξόρυξη τους τα καθιστά μη πρακτικά και βιώσιμα. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται όσοι παύουν να δέχονται κρυπτονομίσματα στις πληρωμές τους.

Σε ότι αφορά τη Ferrari, η Bitpay που συνεργάζεται, θα μετατρέπει αμέσως τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε παραδοσιακό νόμισμα για λογαριασμό των αντιπροσώπων της Ferrari, ώστε να προστατεύονται από τις διακυμάνσεις των τιμών.

Ως υπεύθυνος επεξεργασίας αυτών των πληρωμών, η BitPay, θα διασφαλίσει επίσης ότι τα «εικονικά νομίσματα» προέρχονται από νόμιμες πηγές και όχι από εγκληματικές δραστηριότητες ή χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα προϊόντων εγκλήματος ή φοροδιαφυγής. Το πως βέβαια θα διασφαλίσει κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο…

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...