Αλλάζει η Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών – Κάνουν νέα χάραξη στον δρόμο

Ο δρόμος που συνδέει την Αττική Οδό με τη Θήβα θα αναβαθμιστεί σε κάποια επικίνδυνα σημεία, ενώ θα γίνει και νέα χάραξη για πιο ασφαλή κυκλοφορία.

  • -
  • -

Στην παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών–Θήβας, καθημερινά κινούνται πολλά οχήματα, καθώς εξυπηρετεί τόσο την τοπική όσο και την υπερτοπική κυκλοφορία. Η συγκεκριμένη οδός που συνδέει την Αττική Οδό με τη Θήβα, προτιμάται από τα οχήματα καθώς όχι μόνο συντομεύεται ο χρόνος διαδρομής όσον αφορά στους προορισμούς της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά είναι οικονομικότερη καθώς δεν έχει διόδια.

Ωστόσο, σε πολλά σημεία, ο δρόμος είναι σε άσχημη κατάσταση λόγω τόσο των καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα, όσο και της κακής χάραξης στην είσοδο και έξοδο της Θήβας.

Με τα νέα έργα, τα οποία περιλαμβάνουν νέα χάραξη και αναβαθμίσεις του οδικού δικτύου, η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί.

Συγκεκριμένα, το έργο της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας συνολικού προϋπολογισμού 46.7 εκ. ευρώ μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αφού δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Τι θα φτιάξουν στην Αθηνών-Θηβών

Ειδικότερα, με τα έργα τροποποιείται η χάραξη της υφιστάμενης Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, για μήκος 3,5 χλμ., προκειμένου να αποφευχθούν οι πολλαπλές διασταυρώσεις της Π.Ε.Ο. με το ρέμα Σούρες. Με αυτόν τον τρόπο απομπλέκεται πλήρως από το ρέμα, με εξαίρεση μόνο δύο κατάλληλα μελετημένα γεφυρώσεις στην αρχή του τμήματος και στο τέλος αυτού, στη θέση όπου το «Σκυλόρεμα» συμβάλει στο ρέμα «Σούρες». Έτσι η βελτιωμένη οδός ανεξαρτητοποιείται από οποιαδήποτε ακραία πλημμυρική συμπεριφορά του ρέματος και αποφεύγεται οριστικά η πιθανότητα καταστροφής του έργου και ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Δείτε ακόμη: Τι είναι αυτές οι παράξενες γραμμές στην παλιά εθνική οδό 

Ακολούθως βελτιώνεται η υφιστάμενη ΠΕΟΑΘ για συνολικό μήκος 7,40 χλμ. Οι εργασίες για την αποκατάσταση και την προσαρμογή του οδικού δικτύου στα νέα δεδομένα, είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας και κυκλοφορίας, κυρίως προς και από Θήβα, και συνακόλουθα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής που σήμερα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσχέρειες.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...