Νέο Video: Δοκιμάζουμε την Porsche 718 Cayman GT4 RS σε δρόμο και πίστα

Μην το χάσετε! Ακούστε τον ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο των 500 ίππων στροφάρει στις 9.000 rpm και κρατήστε αυτή την ανάμνηση για πάντα. Η επόμενη 718 θα είναι ηλεκτρική.

  • -
  • -

Δοκιμάζουμε την Porsche 718 Cayman GT4 RS σε δρόμο και πίστα. Ξεχάστε τα τούρμπο και τα υβριδικά συστήματα. Tο απόλυτο αναλογικό sportscar του καιρού μας βγάζει 500 άλογα από έναν ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο που στροφάρει στις 9.000 rpm με κολασμένο ήχο, έχει αγωνιστική ανάρτηση, σπαρτιάτικη καμπίνα και ελάχιστο βάρος. Με μια λεπτή ανθρακονημάτινη κρούστα να καλύπτει υποτυπωδώς τα μηχανικά μέρη και να παίζει το ρόλο της αεροδυναμικής. Αγωνιστικό που δραπέτευσε από τo grid ή αυτοκίνητο δρόμου που τα βάζει με τα αγωνιστικά; Δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά. Για αυτό έπρεπε να την οδηγήσουμε και στο βουνό και στην πίστα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τη Ferrari 296 GTS στο Maranello [Video]

Στο τελευταίο μας video, ταξίδέψαμε ως την Ιταλία και πήραμε μέρος στο Speedsector European Tour 2023. Από τα υπέροχα τοπία της Τοσκάνης, με τις μεγάλες ευθείες να διατρέχουν τους εύφορους κάμπους και τους φιδίσιους δρόμους να τυλίγονται ευφάνταστα στους λόφους, βρεθήκαμε στα περίχωρα της Ρώμης, και στην πίστα της Vallelunga. Μια τεχνική διαδρομή με γρήγορες καμπές που απαιτούν θάρρος και αργά τεχνικά κομμάτια που θέλουν ακρίβεια. Εναλλαγές σκηνικού ιδανικές για την 718 GT4 RS. Για να ακούσεις τον κινητήρα να στροφάρει ως τον κόφτη, για να επιτεθείς σττις στροφές και νιώσεις τα πλευρά να πιέζονται στο αγωνιστικό μπάκετ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 Touring [Video]

Ζούμε την Ιστορία του Αυτοκινήτου καθώς συμβαίνει. Είμαστε μάρτυρες ραγδαίων αλλαγών, καθώς ο ένας μετά τον άλλο κατασκευαστές καταργούν εμβληματικά μοντέλα για να στραφούν ολοκληρωτικά στην ηλεκτροκίνηση. Λίγες μέρες πριν το ταξίδι μας, η Porsche είχε ανακοινώσει κατηγορηματικά ότι η επόμενη 718 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Κάνοντας αυτή τη δοκιμή τον ουσιαστικό αποχαιρετισμό στην κεντρομήχανη Porsche, όπως τη γνωρίζουμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...