Ντου της Τροχαίας για τη ΛΕΑ: Αφαιρούν πινακίδες και διπλώματα

Δεκάδες οδηγοί παραβίαζαν τη ΛΕΑ στην εθνική οδό την ημέρα των εκλογών, με την Τροχαία να αφαιρεί άμεσα πινακίδες κυκλοφορίας και διπλώματα.

  • -
  • -

Η καταπάτηση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης είναι κάτι σύνηθες στους ελληνικούς δρόμους. Δεκάδες οδηγοί συνεχίζουν να επιδεικνύουν αδιαφορία τόσο για τον ΚΟΚ, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, μπαίνοντας στη ΛΕΑ για να κερδίσουν λίγα μέτρα.

lea

Κατά την επιστροφή των ετεροδημοτών στη Νέα Οδό χθες το απόγευμα, 2 περίπου χιλιόμετρα πριν τα διόδια των Αφιδνών, επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η πλειοψηφία των οδηγών κινούνταν κανονικά στις λωρίδες κυκλοφορίας με υπομονή, ωστόσο, ορισμένοι ασυνείδητοί εισέρχονταν στη ΛΕΑ για να περάσουν εμπρός.

Η Τροχαία όμως τους περίμενε με δύο περιπολικά, ακινητοποιώντας τα οχήματα έναν προς έναν και βεβαιώνοντας τις σχετικές παραβάσεις.

lea

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η άσκοπη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης επιφέρει επί τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.

Δείτε ακόμη: ΛΕΑ: Πότε επιτρέπεται να τη χρησιμοποιήσεις και πώς;

Θυμίζουμε πως, η χρήση της ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και των οχημάτων συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...