Νέες τιμές Tesla: 4.000 € επάνω στην Ελλάδα, 1.800 € κάτω στις ΗΠΑ! Τι συμβαίνει;

Τη στιγμή που η Tesla μειώνει τις τιμές των μοντέλων της στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, τις αυξάνει ξανά. Όταν πριν από 10 μέρες τις είχε μειώσει και πάλι...

  • -
  • -

Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα ημέρες από τη στιγμή που η Tesla, με μια άκρως επιθετική τιμολογιακή πολιτική, μείωσε έως και 26.500 € τις τιμές στα ηλεκτρικά της μοντέλα στη χώρα μας. Τα μοντέλα που έγιναν πολύ φτηνότερα ήταν τα μεγάλα Model S και Model X, με τη μείωση να ξεπερνά το 14% και 16%, αντίστοιχα, σε σχέση με τις παλιές τιμές πώλησης.

Το παράδοξο βέβαια είναι ότι με μια ματιά στον ελληνικό τιμοκατάλογο της Tesla σήμερα, διαπιστώνεις ότι το Model S, που την προηγούμενη εβδομάδα στοίχιζε 94.990 € (χωρίς να υπολογίζεται καμία επιδότηση), αυτή τη στιγμή έχει ως τιμή εκκίνησης τα 96.990 €, για την έκδοση AWD. Δηλαδή «τσίμπησε» 2.000 € σε λιγότερο από δέκα ημέρες! Αντίστοιχα, 2.000 € ακριβότερη είναι πλέον και η κορυφαία έκδοση Model S Plaid, η οποία τιμάται αυτή τη στιγμή 111.990 € (αντί για 109.990 €)

Τη μεγαλύτερη βέβαια αύξηση στις τιμές του, έχει το Model X. Η απλή έκδοση (AWD) κόστιζε προ δέκα ημερών 99.990 € και σήμερα έχει ως τιμή εκκίνησης στην Ελλάδα τα 103.990 €. Η άνοδος δηλαδή στην τιμή του μοντέλου έφθασε τα 4.000 €. Ομοίως και στην έκδοση Plaid, όπου η τιμή πώλησης σήμερα είναι 118.990 €.

Στις ΗΠΑ οι τιμές των πιο προσιτών Tesla, πέφτουν κι άλλο!

Αντίθετα στις ΗΠΑ, η Tesla προχωρήσε σε νέα μείωση τιμών στα μοντέλα της προ ολίγων ημερών. Η νέα αυτή μείωση τιμών έρχεται να εξισορροπήσει τις εμπορικές απώλειες των στόχων που είχαν τεθεί για το 3ο τρίμηνο του έτους.

Τα δυο λοιπόν πιο… περιζήτητα ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla, τα Model 3 και Model Y, εκκινούν πλέον στις ΗΠΑ από 36.330 € (RWD) και 45.190 € αντίστοιχα, που σημαίνει ότι η τιμή τους μειώθηκε κατά 1.170 και 1.860 €, αντίστοιχα! Χωρίς φυσικά σε αυτές τις τιμές να συμπεριλαμβάνεται και η κρατική επιδότηση των 7.000 € που προσφέρει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα;

Η πτώση τιμών στις ΗΠΑ, αναμένεται να επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλες τις αγορές του κόσμου, οπότε και στην ελληνική. Εάν βάζαμε κάποιο στοίχημα, θα τολμούσαμε να ποντάρουμε τα χρήματα μας στο γεγονός ότι η Tesla θα προχωρήσει σε μείωση τιμών στα ηλεκτρικά μοντέλα της και στη χώρα μας. Άλλωστε, κάθε φορά που ο Elon Musk ακολουθεί αυτήν την στρατηγική στις μεγαλύτερες αγορές, οι «εκπτώσεις» παρασύρουν και τις μικρότερες αγορές, όπως τη δική μας.

Δείτε ακόμα: Η Tesla αλλάζει (ξανά) τα δεδομένα με μια νέα μέθοδο παραγωγής

Σίγουρα, δε διαθέτουμε μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε εάν αυτή η πτώση τιμών θα ακολουθήσει όλα τα μοντέλα της φίρμας ή συγκριμένα αυτοκίνητα και εκδόσεις όπως συνέβη πρόσφατα, δεδομένου ότι το Model 3 (και η ανανεωμένη version) για παράδειγμα στην Ελλάδα εκκινεί από τα 41.990 € (χωρίς επιδότηση), ποσό που δεν το χαρακτηρίζεις βέβαια μικρό αλλά δεδομένου του ανταγωνισμού στην κλάση, σίγουρα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Μένει λοιπόν σύντομα να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια και κατά πόσον αυτό το ασανσέρ τιμών στα μοντέλα της Tesla θα επηρεάσει θετικά και την ελληνική αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...