Η Tesla αλλάζει (ξανά) τα δεδομένα, με μια νέα μέθοδο παραγωγής

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής έχει στα σκαριά η Tesla, η οποία εφόσον στεφθεί με επιτυχία, θα φέρει την επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Η Tesla φέρεται να έχει κάνει μια τεχνολογική ανακάλυψη όσον αφορά τη λεγόμενη διαδικασία «gigacasting» που θα της επιτρέψει να παράγει όλο το περίπλοκο κάτω μέρος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών, σε ένα μόλις κομμάτι.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Reuters, πέντε άτομα που γνωρίζουν επ’ ακριβώς τα σχέδια του Elon Musk, μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο -διατηρώντας προφανώς την ανωνυμία τους- αποκαλύπτοντας ότι η Tesla έχει καταφέρει ήδη να συνδυάσει μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες στη διαδικασία παραγωγής που της επιτρέπουν ουσιαστικά να «χυτεύσει» σε ένα «κομμάτι» όλο το περίπλοκο κάτω μέρος του αυτοκινήτου (δάπεδο, μπαταρίες κτλ.).  

Στο μισό το κόστος παραγωγής

Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν, έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, καθώς η κατασκευή ενός τόσο νευραλγικού σημείου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που απαιτεί συναρμολόγηση πολλών ξεχωριστών εξαρτημάτων, θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στην παραγωγική διαδικασία των αυτοκινήτων. Και ειδικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων…

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι εάν η Tesla υλοποιήσει αυτή τη μέθοδο παραγωγής, αυτομάτως αλλάζει τους κανόνες στον τρόπο κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση στο μισό του κόστους παραγωγής, κάτι που είναι και ο μεγάλος στόχος του CEO της εταιρείας Elon Musk, όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς και στα ΜΜΕ.

Δείτε ακόμα: Οι 5 κρυφές βελτιώσεις που κάνουν τη διαφορά στο νέο Tesla Model 3

Η τεχνογνωσία για την επίτευξη αυτής της επαναστατικής μεθόδου βασίζεται στον πυρήνα της στρατηγικής «unboxed» της Tesla που παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Elon Musk τον περασμένο Μάρτιο, και η οποία προβλέπει την κατασκευή και παραγωγή δεκάδων εκατομμυρίων προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια, τα οποία προφανώς, πέρα από προσιτά στο ευρύ κοινό θα αποφέρουν και μεγάλο κέρδος στην αμερικανική φίρμα.

Ένα βήμα πριν το Tesla των 25.000 $

Οι νέες τεχνικές σχεδιασμού και κατασκευής της Tesla, θα επιτρέπουν στην εταιρεία να αναπτύσσει ένα αυτοκίνητο από… το «χαρτί» έως το δρόμο σε διάστημα 18 έως 24 μηνών, σε σύγκριση με τα 3 έως 4 χρόνια που χρειάζονται σήμερα οι περισσότεροι ανταγωνιστές της Tesla.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το πρώτο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla, η αξία του οποίου θα κυμαίνεται στα 25.000 $, να «χτίζεται» πάνω σε αυτήν την επαναστατική μέθοδο παραγωγής, γι’ αυτό και θα κοστολογείται σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...