Ελλάδα: Γυναίκα δάγκωσε αστυνομικό για μια κλήση – Δεν είχε ούτε ασφάλεια, ούτε ΚΤΕΟ

Ο αστυνομικός πήγε να βεβαιώσει κλήση για παράνομο παρκάρισμα και η κυρία τον δάγκωσε στο δάχτυλο. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Χαλκιδική.

  • -
  • -

Ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με 3ετή αναστολή, για σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), επέβαλε το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε μια 65χρονη, καθώς δάγκωσε αστυνομικό όταν αυτός επιχείρησε να της βεβαιώσει κλήση για παράνομη στάθμευση.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός, η κυρία επιχείρησε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό της σε σημείο όπου απαγορευόταν η στάση και στάθμευση. Το πλήρωμα του περιπολικού που ήταν στο σημείο, αρχικά της ζήτησε να αποχωρήσει για να μην εμποδίζει την κυκλοφορία.

Η 65χρονη αρνήθηκε όμως, λέγοντας πως θέλει να πάει για ψώνια. Τότε, τα όργανα της τάξης είπαν πως θα βεβαιωθεί παράβαση και η γυναίκα πήγε να φύγει. Όταν ένας από τους δύο, τη ρώτησε «που πάτε», αυτή άρχισε να τον χτυπά και τον δάγκωσε στο δάχτυλο του χεριού.

Έπειτα από αυτό, ο συνάδελφός του της πέρασε χειροπέδες και ο αστυνομικός δέχθηκε τη δαγκωνιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Δεν είχε ασφάλεια, ούτε ΚΤΕΟ

Στο αστυνομικό τμήμα η κυρία εξακολουθούσε να μην συνεργάζεται, ενώ όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, το όχημα που οδηγούσε ήταν ανασφάλιστο και δεν είχε περάσει ούτε ΚΤΕΟ, ως όφειλε.

Όλα αυτά συνέβησαν στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κρίθηκε ένοχη, με την ίδια να παραδέχεται το λάθος της, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μια «αντίδραση της στιγμής».

Στην απολογία της, ανέφερε πως μόλις άκουσε το σήμα του περιπολικού, έκανε να φύγει, αλλά χωρίς λόγο ο ένας από τους δύο αστυνομικούς την έπιασε από το μπράτσο και επιχείρησε να πάρει τα κλειδιά του οχήματός της.

Η δικαιολογία της δεν έπεισε όμως το δικαστήριο, η οποία την έκρινε ένοχη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...