H Toyota ετοιμάζει φθηνό ηλεκτρικό μίνι SUV!

H Toyota βρίσκεται πολύ κοντά στη δημιουργία του φθηνότερου ηλεκτρικού SUV της γκάμας της, που θα παρουσιαστεί το 2025 σε συνεργασία με τη Suzuki.

  • -
  • -

Φαίνεται τελικά, ότι η απόφαση πάρθηκε. Το πρωτότυπο Toyota bZ Small Crossover Concept, πήρε το πράσινο φως και θα κυλήσει στην παραγωγή μέσα στο 2025. Η ιαπωνική φίρμα πατάει τέρμα γκάζι στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και σκοπεύει έως το 2030 να διαθέτει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε κάθε κατηγορία της αγοράς!

Το «baby» SUV που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της ανάπτυξης, εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Suzuki και θα κυκλοφορήσει με τα σήματα και των δυο εταιρειών στην Ευρώπη, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και φυσικά, την Νοτιοανατολική Ασία. Το bZ Small Crossover ήταν μεταξύ των 15 πρωτότυπων Toyota και Lexus που αποκαλύφθηκαν το Δεκέμβριο του 2021 από τον Akio Toyoda στην εκδήλωση της ιαπωνικής φίρμας για το ηλεκτρικό της… όραμα.

Μάλιστα, ο τότε πρόεδρος της Τoyota (Akio Toyoda), είχε δηλώσει ότι σύντομα η εταιρεία του θα παρουσιάσει το μικρότερο ηλεκτρικό crossover της γκάμας της, του οποίου τα βασικά ατού, θα είναι η προσιτή τιμή αγοράς και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία θα περιορίζεται στις 12,5 kWh/100 km!

Δείτε ακόμα: Η Toyota ετοιμάζει «μίνι» Land Cruiser με τιμή 25.000 €

Όσον αφορά το μέγεθος, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota, θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το υπάρχον Aygo X (3.700 mm) και κάτιτις μικρότερο από το Toyota Yaris Cross (4.180 mm).

Ως πιθανοί ανταγωνιστές του μελλοντικού ηλεκτρικού baby SUV της Toyota, θα είναι το Hyundai Casper και το VW ID.1, το οποίο πρόσφατα πήρε και επίσημα το «Oκ» από τους Γερμανούς και θα ντεμπουτάρει, το 2026.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...