Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναζητούν στις πιο πολλές χώρες; Δεν είναι Tesla!

Η Tesla έχει συνδέσει το όνομά της με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, γι’ αυτό περιμέναμε ότι στις περισσότερες χώρες θα ήταν πρώτη στις διαδικτυακές αναζητήσεις. Όμως δεν συμβαίνει αυτό!

  • -
  • -

Αναμφισβήτητα η Tesla έχει καταφέρει να βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος, όταν η συζήτηση αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Άλλωστε το Model Y είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2023, ανεξαρτήτως καυσίμου, οπότε θα περιμέναμε να μονοπωλεί και το internet, με τις περισσότερες αναζητήσεις να την αφορούν.

Όντως, σε παγκόσμιο επίπεδο ο μεγαλύτερος όγκος των αναζητήσεων γίνονται για την Tesla, με το Model 3 να βρίσκεται στην πρώτη θέση και το Model Y στην τρίτη, με το Kia EV6 να τα χωρίζει καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Το Model 3 για τη χρονιά 2022 είχε σχεδόν 20 εκατ. αναζητήσεις, με το Kia EV6 να φτάνει τις 15,8 εκατ. αναζητήσεις και το Model Y να σταματάει στις 13,9 εκατ. αναζητήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/12fc8598d901ab72eac73b337ede3e18.jpg

Η λίστα συνεχίζεται με μοντέλα όπως τα Hyundai IONIQ 5, Tesla Model S, Porsche Taycan, Tesla Model X, Polestar 2, Lexus RZ και BMW i4.

Δείτε ακόμα: Γιατί σταμάτησε το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2; Ποιοι θα πάρουν λεφτά και ποιοι όχι

Ο δείκτης που η Tesla χάνει την πρωτοπορία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Παρά την εικόνα που περιγράφουμε πιο πάνω, αν δούμε σε πόσες χώρες είναι πρώτο το κάθε μοντέλο, τότε παρατηρούμε μία πολύ μεγάλη ανατροπή. Η Tesla παύει να είναι στην κορυφή, με αυτή τη θέση να πηγαίνει σε μία άλλη εταιρεία και μάλιστα σε ένα μοντέλο, με το οποίο έχουμε ασχοληθεί ελάχιστα στην Ελλάδα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5078df5da952f637a7662c3f322bbcfb.jpg

Μετρώντας σε πόσες χώρες είναι πρώτη μια εταιρεία και ένα μοντέλο, την κορυφή κατακτά η Lexus με το RZ, αφήνοντας την Tesla δεύτερη και την Kia τρίτη. Συγκεκριμένα, η Lexus με το RZ είναι πρώτη σε 47 χώρες, η Tesla με το Model 3 είναι πρώτη σε 35 χώρες, ενώ η Kia με το EV6 φιγουράρει στην πρώτη θέση σε 14 χώρες.

Οι παράξενες αναζητήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όσον αφορά την Ελλάδα, το μοντέλο που ψάξαμε περισσότερο είναι το Tesla Model 3. Από εκεί και πέρα, μερικά από τα στοιχεία προκαλούν μεγάλη εντύπωση, όπως το Βέλγιο στο οποίο οι περισσότερες αναζητήσεις έγιναν για το Chery QQ Ice Cream, η Μαδαγασκάρη και η Αργεντινή όπου οι άνθρωποι έψαξαν για το IVECO eDaily, η Αλβανία όπου έγιναν αναζητήσεις για το MG 5 EV και η Γουϊνέα-Μπισάου στην οποία το κοινό έψαξε για το Polestar 2.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e005463406faed13977c8654b55dcc50.jpg

Το παραπάνω στατιστικό δεν μπορεί να αναιρέσει τις πωλήσεις-ρεκόρ που καταγράφει η Tesla, ούτε το γεγονός ότι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την οποία μιλάνε οι περισσότεροι. Απλά η αλλαγή εικόνας όταν δούμε τα στατιστικά με μία άλλη ματιά έχει ένα ενδιαφέρον, στο οποίο και εστιάζουμε.

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις της έρευνας για όλες τις χώρες του κόσμου, πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...